ΓΕΣ: Η εκπαίδευση του Στρατού Ξηράς αναβαθμίζεται με το Σύστημα Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.1.24

ΓΕΣ: Η εκπαίδευση του Στρατού Ξηράς αναβαθμίζεται με το Σύστημα Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών


 Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχοντας θέσει ως στόχο του, τη ρεαλιστική εκπαίδευση του προσωπικού του Στρατού Ξηράς, πραγματοποιεί Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) διπλής ενεργείας με σκοπό τη βελτίωση της μαχητικής ικανότητας του προσωπικού των Μονάδων και Ανεξ. Υπομονάδων. Στις ΤΑΜΣ διπλής ενεργείας το ασκούμενο προσωπικό εκπαιδεύεται έναντι ενός πραγματικού και ενεργητικού αντιπάλου και όχι μόνο εναντίον στόχων. Η παραπάνω εκπαίδευση υποστηρίζεται με τη χρήση του Συστήματος Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών (ΣΕΤΕ).


Το ΣΕΤΕ αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που συνδέει τη θεωρητική εκπαίδευση εξομοίωσης με τις πραγματικές επιχειρήσεις ενώ η εκπαίδευση του προσωπικού αναβαθμίζεται καθώς παρέχει ρεαλισμό σε πληθώρα διαδικασιών σε τακτικό επίπεδο και στην υλοποίηση επιχειρησιακών σεναρίων.


Με τη χρήση του συστήματος, παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να εκτελούν όλες τις διαδικασίες τακτικών εμπλοκών, χωρίς τη χρήση πυρών, ενώ παράλληλα είναι δυνατή η κριτική του συνόλου των ενεργειών των ασκούμενων με το πέρας της εκπαίδευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ