Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μονάδες στα Δωδεκάνησα, στην Χίο, στην Λέσβο και στην Σκύρο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.1.24

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μονάδες στα Δωδεκάνησα, στην Χίο, στην Λέσβο και στην Σκύρο


 Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στα Δωδεκάνησα, στη Χίο, στη Λέσβο και στη Σκύρο, όπου και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό με την ευκαιρία της έλευσης του Νέου Έτους.


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου και κατά περίπτωση από τους Διοικητές της 80 – 79 – 96 – 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), αντάλλαξε ευχές:


Στην Κίναρο, με την κ. Ειρήνη Κατσοτούρχη, γνωστή ως κυρά-Ρηνιώ, μοναδική κάτοικο που υψώνει καθημερινά με υπερηφάνεια την Ελληνική Σημαία στο νησί. Κατά την παραμονή του στην Κίναρο, κατέθεσε επίσης στεφάνι στο Μνημείο των 3 πεσόντων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, κατά τη διεξαγωγή άσκησης την 11η Φεβρουαρίου 2016.

Στο Φαρμακονήσι, στο Αγαθονήσι και στην Παναγιά με το προσωπικό των Επιτηρητικών Φυλακίων τους.

Στη Χίο, με τα πληρώματα ετοιμότητας των Ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς που σταθμεύουν στο Αεροδρόμιο της Χίου, καθώς και με τον Κυβερνήτη, τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ.

Στη Λέσβο, με το προσωπικό της 98 ΑΔΤΕ, με τον Κυβερνήτη, τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα της Κανονιοφόρου (Κ/Φ) ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, καθώς και με τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) ΦΟΥΡΝΟΙ του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.) Κατά την παραμονή του στη Λέσβο επισκέφθηκε επίσης την Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Μανταμάδο.

Στη Σκύρο, με τον Διοικητή και το προσωπικό της 135 Σμηναρχίας Μάχης (135 ΣΜ), με τα πληρώματα των Μαχητικών Αεροσκαφών Επιφυλακής (READINESS), καθώς και με προσωπικό της 22ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (22 ΜΚΒ) PATRIOT PAC III και του κλιμακίου της 390 Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (390 Μ.ΜΕΑ/Φ).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την επίσκεψή του και απευθυνόμενος στο σύνολο του προσωπικού, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία και προσωπική, επαγγελματική πρόοδο στους ίδιους και στις οικογένειές τους.


Εξήρε τη σπουδαιότητα της αποστολής τους στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας, τους συνεχάρη για τον επαγγελματισμό, το υψηλό ηθικό και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση του καθήκοντος και της αποστολής τους, και έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Πηγή