Σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτικών κομμάτων η ΕΑΑΛΣ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.1.24

Σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτικών κομμάτων η ΕΑΑΛΣ

 Ι.  Πρωτοβουλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των πολιτικών κομμάτων για τις διεκδικήσεις χιλιάδων μελών της εγκαινίασε χτες 18/1/2024 και συνέχισε σήμερα 19/1/2024 η ΕΑΑΛΣ, από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών, ως τη μόνη εκ των συνδικαλιστικών οργανώσεων εν ενεργεία στελεχών ΛΣ που ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση συμμετοχής.

ΙΙ.  Ειδικότερα, εξαμελές κλιμάκιο του ΔΣ/ΕΑΑΛΣ, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο ΔΣ Στ. Βοϊδονικόλα, τον Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, τον Αντιπρόεδρο ΔΣ Ι. Καραγεωργόπουλο, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Α. Θεοφίλου, την Ταμία και Υπεύθυνη Θεμάτων Ισότητας Ε. Κοντάκου και το μέλος ΔΣ Ν. Μπακιρτζή, από κοινού με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Λ. Κ. Κυράνη, πραγματοποίησαν ενημερωτικές συναντήσεις με την ακόλουθη σειρά:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

(α) Την Πέμπτη 18/1/2024 έγιναν, καταρχήν, δεκτοί στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή από αντιπροσωπεία επικεφαλής της οποίας ήταν ο Υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ι. Σαρακιώτης (σε αντικατάσταση του απουσιάζοντα λόγω ασθενείας καθ’ ύλην αρμόδιου Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Α. Αυλωνίτης), πλαισιωμένου από τα στελέχη του Τομέα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κκ. Χ. Λαμπρίδη, Θρ. Σταυριδόπουλο και Ελ. Δημοπούλου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στη συνέχεια, έγιναν δεκτοί στα γραφεία του κόμματος Νέα Αριστερά στη Βουλή από αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τη Βουλευτή Φλώρινας κα Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα και τη Βουλευτή Ιωαννίνων κα Μερόπη Τζούφη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

(β) Σήμερα Παρασκευή 19/1/2024 επταμελές (με την προσθήκη του Εφόρου ΔΣ Αθ. Πρέντζα) κλιμάκιο του ΔΣ/ΕΑΑΛΣ, από κοινού με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Λ., έγιναν, αρχικά, δεκτοί στη Βουλή από αντιπροσωπεία του κόμματος Ελληνική Λύση, αποτελούμενη από το Βουλευτή Α’ Ανατ. Αττικής κ. Στ. Φωτόπουλο και τον κ. Χασάπη, Διευθυντή του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυρ. Βελόπουλου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στη συνέχεια, σε γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος πλησίον της Βουλής, έγιναν δεκτοί από το Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Νικ. Παπαναστάση και τον κ. Ν. Γαρδίκη, υπεύθυνο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ΚΚΕ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τέλος, έγιναν δεκτοί στα γραφεία του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή από την Πρόεδρο του κόμματος κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη Βουλευτή Α’ Ανατ. Αττικής κα Ελ. Καραγεωργοπούλου, τη Βουλευτή Β2 Δυτ. Τομέα Αθηνών κα Τζ. Κεφαλά και τον υπεύθυνο Οργανωτικού του κόμματος κ. Χρήστο Αρίδα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΙΙΙ.  Η ενημέρωση των ως άνω πολιτικών κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης για τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη της ΕΑΑΛΣ περιστράφηκαν γύρω από τους ακόλουθους άξονες:

  1. Ανταποδοτικοί πόροι υπέρ ΜΤ: Τονίστηκε η ανάγκη διατήρησης αμετάβλητων των θεσμοθετημένων ανταποδοτικών πόρων (4% και 2%) που προέρχονται από προμήθειες εξοπλισμών και της απόδοσής τους στο οικείο ΜΤ του Κλάδου ΕΔ που τις διενεργεί.
  2. Αποτροπή ενοποίησης Μετοχικών Ταμείων: Υπογραμμίστηκε η κάθετη αντίθεση της ΕΑΑΛΣ στην πρόταση δημιουργίας ενιαίου Μετοχικού Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τονίστηκε ότι η διατήρηση της αυτοτέλειας των ΜΤ των οικείων Κλάδων των ΕΔ είναι για την ΕΑΑΛΣ αδιαπραγμάτευτη.
  3. Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ): Επισημάνθηκε το παράδοξο η αλληλεγγύη στους συνταξιούχους να πληρώνεται με χρήματα των συνταξιούχων και, συναφώς αναφέρθηκε το πάγιο αίτημα της ΕΑΑΛΣ για άμεση κατάργηση της ΕΑΣ για όλους τους συνταξιούχους.
  4. Εργασιακό αποστράτων: Αναφέρθηκε το αίτημα της ΕΑΑΛΣ (που αναλύθηκε στις θέσεις της στη δημόσια διαβούλευση) για μείωση του ορίου των 62 ετών στα 55 έτη ηλικίας, ώστε να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία των ένστολων που αποστρατεύονται σε μικρή ηλικία παρά τη θέλησή τους.
  5. Τακτικός επανυπολογισμός συντάξεων: Περιγράφηκε το αίτημα της ΕΑΑΛΣ για επαναφορά του μέτρου της επανασύνδεσης των συντάξιμων αποδοχών με τις μισθολογικές αποδοχές, ως ίσχυε παλιότερα.
  6. Πρόσληψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΛΣ: Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ναυτικού με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μέσω προσλήψεών του στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
  7. Ξίφη αποστράτων: Εξηγήθηκε το δίκαιο αίτημα εκατοντάδων απόστρατων Αξιωματικών ΛΣ να τους απονεμηθεί ξίφος.
  8. Δομή αποστράτων: Τονίστηκε η ανάγκη σύστασης δομής αποκλειστικά για απόστρατους στο οργανόγραμμα του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

IV. Τέλος, η ΕΑΑΛΣ θα ολοκληρώσει τον κύκλο ευαισθητοποίησης των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης με την ενημέρωση των καθ’ ύλην αρμόδιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα._