Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό στην Κάρπαθο - Σώοι 172 μετανάστες, ανάμεσά τους ένα βρέφος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.6.22

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό στην Κάρπαθο - Σώοι 172 μετανάστες, ανάμεσά τους ένα βρέφος


 Οι λιμενικοί, για άλλη μια φορά, εκτελώντας το καθήκον τους παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες - Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Κω  - Δείτε φωτογραφίες 

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης 172 μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου. 


Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το Λιμενικό από την Κάρπαθο στην Κω.


Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, οι λιμενικοί, για άλλη μια φορά, εκτελώντας το καθήκον τους, παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες.

limeniko4
limeniko5Από τα 172 άτομα, οι 82 είναι ανήλικοι, ενώ ανάμέσά τους κι ένα βρέφος  μόλις ενός μηνός.

limeniko3Η ανακοίνωση από το Λιμενικό:

«Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοανατολικά ν. Καρπάθου, γνωρίζεται ότι, στις 19:30 την 28-06-2022 το Φ/Γ “FREEDOM LINE” σημαίας Μάλτας αγκυροβόλησε έξωθεν λιμένα Καμάρι ν. Κω με 172 αλλοδαπούς. Άμεσα ΠΑΘ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 050 προσέγγισε επί αυτού προς παραλαβή διασωθέντων, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από 04:30 ώρες.

Μετά από πολύωρες προσπάθειες των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο ΠΑΘ, το οποίο τους μετέφερε ασφαλώς πρώτες πρωινές ώρες την 29-06-2022 στη ν. Κω.

Άπαντες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. στο Κ.Υ.Τ. Κω προς καταγραφή και ταυτοποίηση. Από την τελική καταγραφή, προκύπτει ότι είναι 172 άτομα, εκ των οποίων 67 άνδρες, 23 γυναίκες και 82 ανήλικοι, με το μικρότερο να είναι 1 βρέφος μόλις 1 μηνός.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω».

Πηγή