Πλακιωτάκης: Η απανθρακοποίηση είναι ευκαιρία για τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της ναυτιλίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.6.22

Πλακιωτάκης: Η απανθρακοποίηση είναι ευκαιρία για τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της ναυτιλίας


 Στη διάσκεψη του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου (ICS) στο Λονδίνο, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, συμμετείχε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.


Σκοπός της διάσκεψης στην οποία έλαβε μέρος ο κ. Πλακιωτάκης, ήταν η συζήτηση των προϋποθέσεων που θα διασφαλίσουν μία ομαλή πορεία για μηδενικές, καθαρές εκπομπές, στο μέσο του αιώνα.


«Η βιομηχανία που μεταφέρει το 90% του παγκόσμιου εμπορίου έχει δεσμευθεί για την απανθρακοποίηση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Πρόσθεσε ότι «η Ελληνική Ναυτιλία που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, προσβλέπει στην εποικοδομητική συνεργασία όλων των φορέων (ναυτιλιακών, παραγωγών καυσίμων και μηχανών, ναυπηγείων κ.α.) για την επίτευξη του στόχου. Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας είναι και ευκαιρία για τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της», υπογράμμισε.


«Η Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης, «θα συμβάλλει αποφασιστικά στην υιοθέτηση βιώσιμων πολιτικών απαλλαγής από τον άνθρακα προς όφελος του περιβάλλοντος και για ένα βιώσιμο μέλλον της Ναυτιλίας, ο οποίος διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο για το έθνος μας, την ΕΕ και ολόκληρο τον κόσμο».

Πηγή