Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Blue Star 2 στη Ρόδο - Το πλοίο έμεινε δεμένο στο λιμάνι για 2,5 ώρες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.6.22

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Blue Star 2 στη Ρόδο - Το πλοίο έμεινε δεμένο στο λιμάνι για 2,5 ώρες


 Μπλεγμένη στο βυθό του λιμανιού της Ακαντιάς πσρέμεινε η άγκυρα του επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου Blue Star 2 της εταιρίας Blue Star Ferries. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το ταξίδι του  στις 5 το απόγευμα και για δύομιση ώρες παρέμεινε δεμένο καθώς  δεν μπόρεσε να ανεβάσει μία από τις άγκυρές του και να αποπλεύσει για τον προορισμό του.


Πιο συγκεκριμένα η άγκυρα είχε κολλήσει στον βυθό και παρά τις επίμονες προσπάθειες του καπετάνιου δεν κατέστη δυνατό να λυθεί το πρόβλημα. Μάλιστα στο σημείο έσπευσαν ρυμουλκά, αλλά και δύτες για να αποκολλήσουν την άγκυρα από το βυθό, όμως μέχρι αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.


Ο πλοίαρχος άνοιξε τις μπουκαπόρτες, οπότε ο κόσμος είχε την επιλογή να βγει έξω. Μάλιστα νωρίτερα οι επιβάτες ενημερώθηκαν από μέλη του πληρώματος ότι θα κοπεί η άγκυρα για να αναχωρήσει το πλοίο.


Από τα μεγάφωνα του πλοίου έγινε άμεσα σχετική ανακοίνωση προς τους επιβάτες με βάση την οποία η αναχώριση του πλοίου για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο προς νησιά της Δωδεκανήσου και τον Πειραιά θα έχει καθυστέρηση, λόγω τεχνικού προβλήματος.


Ο κόσμος ενώ αρχικά περίμενε υπομονετικά την αναχώρηση του πλοίου για τον προορισμό του, άρχισε να χάνει την υπομονή του και να εξαγριώνεται, αφού ο προγραμματισμός τους βγαίνει εκτός. Εν τέλει λίγο μετά τις επτάμιση το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του.

Πηγή: realvoice995.gr