Σκόπελος: Σκάφος με επτά επιβαίνοντες έπλεε ακυβέρνητο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.6.22

Σκόπελος: Σκάφος με επτά επιβαίνοντες έπλεε ακυβέρνητο


 Ακυβέρνητο έπλεε το σκάφος “ΙΚΤΙΟΝ” Ν.Π. 11263  με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Σκοπέλου.


Για το περιστατικό ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το σκάφος βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω απώλειας πηδαλίου.


Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε το “ΙΚΤΙΟΝ” με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος “ΕΥ ΖΗΝ” Ν. Βόλου 824, στον λιμένα Σκοπέλου. 


Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν διαπιστώθηκε διαρροή καυσίμων.


Προανάκριση διενεργείται από το ΄Α Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.