Μυτιλήνη: Μετανάστρια γέννησε σε βραχονησίδα - Δείτε φωτογραφίες με το βρέφος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.6.22

Μυτιλήνη: Μετανάστρια γέννησε σε βραχονησίδα - Δείτε φωτογραφίες με το βρέφος


 Η γυναίκα από την Ερυθραία της Ανατολικής Αφρικής γέννησε στην ελληνική βραχονησίδα - «Μας στέλνουν ''βόμβες''», λένε χαρακτηριστικά από το Λιμενικό

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με το μόλις λίγων ωρών βρέφος που γεννήθηκε στην βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς ανατολικά της Μυτιλήνης σήμερατα ξημερώματα.


Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση στην βάρκα επέβαιναν 32 άτομα μαζί και η ετοιμόγεννη νεαρή μητέρα, η οποία με το που έφτασε σε ελληνικό έδαφος δεν άντεξε άλλο και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού, με τις υπόλοιπες γυναίκες που ταξίδευαν μαζί της να προσπαθούν να την βοηθήσουν.



Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, όπως και το βρέφος. Έφυγαν από τα τουρκικά παράλια επιβαίνοντας σε μια φουσκωτή λέμβο, αλλά δεν κατάφεραν να πάνε πέρα από τη βραχονησίδα.

289389286_576286817188589_4632573730997114125_n



Όπως επεσήμαναν στο protothema.gr στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το ότι έβαλαν ετοιμόγεννη μέσα σε φουσκωτό δείχνει ότι οι Τούρκοι μας στέλνουν «βόμβες». Και το εξήγησαν.

«Ετοιμοθάνατους και ετοιμόγεννες δεν τις βάζεις ποτέ σε φουσκωτό για να περάσουν παράνομα σε άλλη χώρα κάτω από πολύ δύσκολες και επίκδυνες συνθήκες. Είναι ενδεικτικό του τρόπου που σκέφτονται στην Τουρκία και το πόσο υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές», λένε χαρακτηριστικά. 


mvr
mvr1
mvr2
mvr3

 Πηγή