Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.6.22

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ.


 Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής

Πραγματοποιήθηκε την 20 Ιουνίου 2022, η παράδοση – παραλαβή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΑΚΤ.) παρουσία των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αυτής, από τον απερχόμενο Διοικητή Πλοίαρχο Λ.Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΗ Νικόλαο ο οποίος εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα Διοικητή παράλληλα με τα βασικά καθήκοντά του ως Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας, στον Προϊστάμενο της 5ΗΣ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. ΣΑΠΟΥΝΑ Ευρυβιάδη.

Εν συνεχεία ο Διοικητής Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΑΠΟΥΝΑΣ Ευρυβιάδης μαζί με τον απερχόμενο Πλοίαρχο Λ.Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΗ Νικόλαο πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Κεντρικό Λιμενάρχη Πάτρας Αντιπλοίαρχο ΛΣ ΧΑΝΟΥΜΙΔΗ Λάζαρο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας (Ο.Λ.ΠΑ.) ΤΣΩΝΗ Παναγιώτη.

Ο Διοικητής της 5ΗΣ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΑΠΟΥΝΑΣ Ευρυβιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΠΑ. για τη υποστήριξη του Οργανισμού στο Λιμενικό Σώμα και την αγαστή συνεργασία που έχει ως αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων της περιοχής .

Όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν τηρώντας τα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα έναντι covid.

Το βιογραφικό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. ΣΑΠΟΥΝΑ Β. Ευρυβιάδη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια Λάρισας οπού ολοκλήρωσε και τις μαθητικές του υποχρεώσεις και το 1988 εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το έτος 1993.

Τον Δεκέμβριο του 1993 εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως Δόκιμος Σημαιοφόρος Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και αποφοίτησε το 1995 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.).

Υπηρέτησε στο Λιμεναρχείο Μυκόνου, στην Δ/νση Εκπαίδευσης Ναυτικών, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης ως Υποδιοικητής , ενώ διετέλεσε Διευθυντής της Δ/νσης Ελέγχου Αλιείας .

Κατά τα έτη 2015-2021 άσκησε καθήκοντα Διευθυντή στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Από τον Ιούνιο του 2021 έως και τα μέσα Ιουνίου 2022 υπηρέτησε ως Διοικητής στην 3η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με έδρα την Ηγουμενίτσα.

Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων και του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό και τη θέση του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

 

Είναι έγγαμος και πατέρας ενός αγοριού.