Μυτιλήνη : Οι Λιμενικοί που έσωσαν μητέρα και βρέφος μιλούν στην ΕΡΤ (video) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.6.22

Μυτιλήνη : Οι Λιμενικοί που έσωσαν μητέρα και βρέφος μιλούν στην ΕΡΤ (video)


 Σοκαρισμένοι ακόμη, είναι οι λιμενικοί που διέσωσαν την νεαρή γυναίκα από την Ερυθραία και το νεογέννητο μωρό της που γεννήθηκε πάνω στη νησίδα Μπαρπαλιάς ανατολικά της Μυτιλήνης.


Για τη διάσωσή τους το Λιμενικό έστησε μια συντονισμένη επιχείρηση που κράτησε περισσότερες από τέσσερις ώρες. Περιγράφουν με συγκίνηση στην κάμερα της ΕΡΤ τα όσα πρωτόγνωρα έζησαν πάνω στη νησίδα της Λέσβου.


Μπροστά μας όπως ψάχναμε σε ένα πολύ δύσβατο σημείο αντικρίσαμε μία γυναίκα αιμόφυρτη και δίπλα της εντοπίσαμε τυλιγμένο μέσα σε κάποιο ρούχο το βρέφος τονίζει ο συντονιστής της επιχείρησης διάσωσης της μητέρας και του βρέφους.


Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήταν ένα σοκ διότι δεν ξέραμε τι είχε συμβεί βλέποντας αίματα γύρω – γύρω. Το παιδάκι είχε ενσωματωμένο τον πλακούντα επάνω του και η μητέρα εξ ίσου το ίδιο είπε ο Λιμενικός ο οποίος κράτησε το μωρό στα χέρια του για να το μεταφέρει με ασφάλεια στη λέμβο.


Όπως περιγράφει αποκλειστικά στην κάμερα της ΕΡΤ, ο πρώτος λιμενικός που έφθασε κοντά τους αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη. Κατάφερε όμως γρήγορα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας, πείθοντάς την να του παραδώσει το μωρό, αφού η ίδια ήταν εξαντλημένη από την γέννα.


Η κυρία ήταν σχεδόν σε μισολιπόθυμη κατάσταση, εγώ συνέχιζα να σκεπάσω το μωρό υπήρχε πολλή ζέστη, υπήρχε ήλιος, γενικά ήταν ένα σοκ για μένα, ομολογώ, προσθέτει.


Με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. οι λιμενικοί αφού σκαρφάλωσαν με γάντζους ανέβηκαν στην βραχονησίδα. Εντόπισαν τους 32 μετανάστες, τους μετέφεραν σε σκάφος και τους οδήγησαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.


Μόνο το τελευταίο πενθήμερο το Λιμενικό σε τρία περιστατικά στο Αιγαίο κατάφερε να διασώσει 196 ανθρώπους.


Ειδικότερα:


Στις 18/6 διασώθηκαν στην Δήλο 87 ενήλικοι ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν 21 παιδιά.

Στις 19/6 διασώθηκαν στην Ρόδο 40 ενήλικοι και 16 παιδιά.

Την Τετάρτη διασώθηκαν στη Λέσβο 31 ενήλικοι και ένα βρέφος.


Πηγή