Τουρκία: Ο Ερντογάν προειδοποιεί για επαναφορά της θανατικής ποινής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.6.22

Τουρκία: Ο Ερντογάν προειδοποιεί για επαναφορά της θανατικής ποινής


 Μετά τις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή Μαρμαρίδα της Τουρκίας, ο Ερντογάν εξετάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ αποφάσισε να επανεξετάσει μια απόφαση του 2004 για την κατάργηση της θανατικής ποινής, μετά την αναφορά στην ποινή που έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν σε σχέση με τις δασικές πυρκαγιές αυτής της εβδομάδας.

Η θανατική ποινή αφαιρέθηκε από το Σύνταγμα κατά τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Ερντογάν. Μετά όμως από τις πρόσφατες πυρκαγιές στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι χρειάζονται αυστηρότερες ποινές.

Οι αρχές έχουν πει ότι ένας συλληφθείς σε σχέση με την πυρκαγιά ομολόγησε ότι την προκάλεσε. Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η πυρκαγιά στη Μαρμαδίδα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε σήμερα τη φλεγόμενη περιοχή και είπε χαρακτηριστικά ότι η τιμωρία για τους εμπρηστές δασών θα πρέπει να είναι «εκφοβιστική και αν αυτό απαιτεί την θανατική ποινή, τότε θα είναι η θανατική ποινή».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα στο Αγκρί της ανατολικής Τουρκίας ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «οδηγίες για εμάς» τα προεδρικά σχόλια.

«Έχουμε αρχίσει να το επεξεργαζόμαστε στο υπουργείο», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η ισχύουσα τιμωρία για τους εμπρηστές είναι δεκαετής ποινή κάθειρξης και αυξάνεται σε ενδεχόμενη ισόβια κάθειρξη αν ο εμπρησμός είναι μέρος οργανωμένου εγκλήματος.

Η πρώτη πυρκαγιά του καλοκαιριού στη χώρα ξεκίνησε την Τρίτη 21 Ιουνίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε την Πέμπτη 24 Ιουνίου ότι ο συλληφθείς παραδέχτηκε ότι έβαλε φωτιά στο δάσος από απόγνωση λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Ο υπουργός Δασών Βαχίτ Κιρίστσι δήλωσε χθες ότι το 88% των δασικών πυρκαγιών στην Τουρκία οφείλονται σε ανθρώπινο παράγοντα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.