Νέος συναγερμός στο Αιγαίο: Το Λιμενικό απέτρεψε την είσοδο 316 παράτυπων μεταναστών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.6.22

Νέος συναγερμός στο Αιγαίο: Το Λιμενικό απέτρεψε την είσοδο 316 παράτυπων μεταναστών

 


Νέα, μεγάλη, πίεση ασκείται τις τελευταίες ώρες στην Ελληνική Ακτοφυλακή, εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών βορειοανατολικό Αιγαίο. Μέσα σε λίγες ώρες, το Λιμενικό σε Σάμο, Κω και Φαρμακονήσι απέτρεψε την είσοδο 316 παράτυπων μεταναστών.


Χθες (23.06.2022) το βράδυ, οι άνδρες του Λιμενικού κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πέντε περιστατικά στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, με τους διακινητές να στέλνουν σκάφη με μετανάστες να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα. 


Δύο φορές, σκάφη με συνολικά 70 μετανάστες προσπάθησαν πλησιάσουν τη Σάμο, ωστόσο βρήκαν απέναντι τους της άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι δεν τους επέτρεψαν αν περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.   


Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και την Κω, όπου δύο σκάφη με 96 μετανάστες προσπάθησαν να προσεγγίσουν το νησί των Δωδεκανήσων. Και εκεί όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με του άνδρες του λιμενικού. 


Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στο Φαρμακονήσι, ένα αλιευτικό σκάφος που μετάφερε 150 άτομα προσπάθησε να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση βρήκαν απέναντι στους, τους φρουρούς του Αιγαίου. 

Πηγή