Σακελλαροπούλου: Σοκαρισμένη από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.11.22

Σακελλαροπούλου: Σοκαρισμένη από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη


 Συλλυπητήρια από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τις οικογένειες των θυμάτων της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη

Συγκλονισμένη από την τραγική απώλεια τόσων πολλών ζωών εξαιτίας της τρομερής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη δηλώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με ανάρτηση στο Τwitter εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της, καθώς και του ελληνικού λαού προς τις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι η σκέψη όλων μας είναι μαζί τους.

Μητσοτάκης για Κωνσταντινούπολη: Καταδικάζουμε απερίφραστα

Με ανάρτησή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης στον Τούρκο πρόεδρο και τον λαό της γείτονος για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και τους νεκρούς που άφησε πίσω της η έκρηξη.

Σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει: «Συγκλονισμένος και λυπημένος από την είδηση της αποτρόπαιας επίθεσης στην Τουρκία. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον Πρόεδρο Ερντογάν και στον τουρκικό λαό. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή τρομοκρατίας».

ΥΠΕΞ για Κωνσταντινούπολη: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων

Ανακοίνωση με αφορμή την έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία δεν βρίσκονται Έλληνες ανάμεσα στα θύματα.

Παράλληλα η αθήνα εκφράζει τα συλληπητήρια της στην Τουρκία, καταδικάζοντας απερίφραστα την τρομοκρατία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με την έκρηξη που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα σήμερα, το Γενικό Προξενείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο ελληνικό προξενείο που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.