Νεογέννητο δελφίνι εκβράστηκε νεκρό σε παραλία της Ρόδου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.11.22

Νεογέννητο δελφίνι εκβράστηκε νεκρό σε παραλία της Ρόδου


 Νεκρό δελφίνι εκβράστηκε σήμερα στη παραλία της Ιξιάς, στη Ρόδο.Επρόκειτο για νεογέννητο αρσενικό δελφίνι, του είδους του είδους Stenella coeruleoalba (κοινώς ζωνοδέλφινο) μήκους 98 εκ και βάρους περίπου 8 kg.


Μεταφέρθηκε στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Υδροβιολογικού Σταθμού της Ρόδου για νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.


Η πιο συνηθισμένη απειλή για το είδος, που θεωρείται ευάλωτο, είναι η ρύπανση των υδάτων με τοξίνες. Επίσης, η αλληλεπίδραση του είδους με την αλιεία (πχ μη επιλεκτικές μέθοδοι αλιείας όπως παρασυρόμενα δίχτυα και γρι γρι), ο ανταγωνισμός για τη τροφή, ασθένειες (Morbillirus) και η κλιματική αλλαγή επηρεάζουν τους πληθυσμούς του ζωνοδέλφινου.


Εκβρασμοί νεκρών νεογέννητων δελφινιών έχουν επίσης παρατηρηθεί σε περιπτώσεις που είτε αυτά έμειναν ορφανά, είτε μπλέχτηκαν σε δίχτυα, είτε γιατί η μητέρα τους τα απέβαλε ή τα εγκατέλειψε.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.