Χαρδαλιάς από Έβρο: Απροσπέλαστα τα σύνορά μας - Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.11.22

Χαρδαλιάς από Έβρο: Απροσπέλαστα τα σύνορά μας - Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή


 «Η χώρα μας θωρακίζεται, παραμένει ισχυρή και πρωταγωνίστρια» υπογράμμισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας



Πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες, τις διαδικασίες και τα μέσα επιτήρησης των συνόρων της χώρας είχε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στον Έβρο.




«Τα σύνορά μας απροσπέλαστα, τα στελέχη μας σε εξαιρετικό βαθμό εγρήγορσης, με μοναδικά υψηλή αίσθηση καθήκοντος και αφοσίωσης! Η χώρα μας θωρακίζεται, παραμένει ισχυρή και πρωταγωνίστρια, πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε στον Έβρο, όπου πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχηματισμούς, επιτηρητικά φυλάκια και παρατηρητήρια του Στρατού Ξηράς, στην περιοχή ευθύνης του Δ' Σώματος Στρατού.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ο Ν. Χαρδαλιάς συνοδευόμενος από τους διοικητές της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και του Δ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, κινήθηκε οδικώς κατά μήκος των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στις περιοχές ευθύνης των XII και XVI Μηχανοκίνητων Μεραρχιών Πεζικού και επισκέφθηκε τη γέφυρα που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία, τα επιτηρητικά φυλάκια «Κήπων», «126», «Διλόφου», «Γέφυρας Πυθίου» και το παρατηρητήριο «Πράσινη Πόρτα», όπου μεταξύ άλλων επιθεώρησε το αποτρεπτικό εμπόδιο και το νέο έργο ηλεκτροδότησης.


Επίσης, μετέβη στο στρατηγείο της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του σχηματισμού και στην έδρα του Ενιαίου Κέντρου Ελέγχου - Επιτήρησης Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τις ενέργειες, τις διαδικασίες και τα μέσα επιτήρησης των συνόρων μας.



Χθες, Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους διοικητές της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο 'Αγγελο Χουδελούδη, του Δ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και των υπαγόμενων σχηματισμών στο Δ' Σώματος Στρατού, στην Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, ο Ν. Χαρδαλιάς, κατά την παραμονή του στον Έβρο συναντήθηκε με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, Ιωάννη Ζαμπούκη και Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου αντίστοιχα.


Πηγή: www.cnn.gr