Κακοκαιρία EVA: Μήνυμα από το 112 για την αποφυγή περιττών μετακινήσεων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.11.22

Κακοκαιρία EVA: Μήνυμα από το 112 για την αποφυγή περιττών μετακινήσεων


 To 112 έστειλε πριν από λίγο μήνυμα στους κατοίκους σε Λευκάδα, Παξούς, Κέρκυρα και στην Ήπειρο ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.


Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει προειδοποίηση και για Δυτική Ελλάδα και περιοχές της Πελοποννήσου. Δεν αποκλείεται αν κριθεί αναγκαίο και με βάση τα δεδομένα που θα έχουν στην Πολιτική Προστασία να έχουμε έκτακτη προειδοποίηση και στην Αττική.


Το σύνολο του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας βρίσκεται πλέον σε πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη επιφυλακή. Στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο συμμετείχαν οι φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τα πλημμυρικά φαινόμενα. 


Η Πολιτική Προστασία απευθύνει σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, να μην διασχίζουν χειμάρρους και πλημμυρισμένους δρόμους. να ασφαλίζουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια. 


Ο κύριος Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι «κλειδί» για την αποφυγή προβλημάτων από την κακοκαιρία είναι ο αποτελεσματικός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων και ζήτησε από όλους ετοιμότητα και επαγρύπνηση.


Αναμένεται και αύριο να γινει νέα σύσκεψη ώστε να αξιολογηθεί εκ νέου η εξέλιξη της κακοκαιρίας.