To “Βραβείο του Περικλέους” στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.11.22

To “Βραβείο του Περικλέους” στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ


 Ξεχωριστή ημέρα ήταν η χθεσινή για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αφού έλαβε ένα ιδιαίτερο βραβείο από τον δήμο Παπάγου, όπου είναι και δημότης.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει τις «Ημέρες Περικλέους», έναν θεσμό προς τιμήν του Περικλή και ολόκληρης της σπουδαίας εκείνης ιστορικής περιόδου. Στο όνομα του Περικλή, του μέγιστου στρατηγού της αρχαίας Αθήνας και του ηγέτη που έθεσε τις βάσεις για την Δημοκρατία, τιμούμε σημαντικές προσωπικότητες, απονέμοντάς τους το «Βραβεία Περικλέους».

Ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, απένειμε το «Βραβείο Περικλέους» στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Στην ετήσια εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του δημαρχείου του δήμου, παρέστη χθες ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής Β1’ βόρειου τομέα Αθηνών Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β΄ Αθηνών Βύρων Πολύδωρας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο υπαρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Πριν την βράβευση, προβλήθηκε ένα βίντεο προς τιμήν του

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέφερε:

«Οφείλω εδώ να πω, ότι από όλους αυτούς τους συναδέλφους είναι που αντλώ δύναμη και έμπνευση για να συνεχίσω και εγώ τον δικό μου αγώνα, να συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντά μου με αφοσίωση στην Πατρίδα ως πιστός και φιλότιμος Στρατιώτης, σύμφωνα με τις επιταγές του Στρατιωτικού Όρκου που με τόση υπερηφάνεια απήγγειλα την 25η Ιουλίου του 1983 ως νέος Ανθυπολοχαγός.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, το μεγαλύτερο, θα ήθελα να το πω σε όλους κι όλες που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές μου, όλα αυτά τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, που δουλέψαμε μαζί για την Πατρίδα και με έφεραν εδώ που είμαι σήμερα, ώστε να στέκομαι μπροστά σας για να με βραβεύσετε.

αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους κυρίους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας για τη στήριξη και την αρωγή τους όλα αυτά τα χρόνια που με τιμούν σήμερα με την παρουσία τους εδώ.

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω το επιτελείο του ΓΕΕΘΑ και όλο το στενό επιτελείο μου, δηλαδή το προσωπικό του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Σ’ όλους εσάς το χρωστάω.

αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Και βεβαίως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τον κύριο Υπουργό,

τον κύριο Υφυπουργό που με τιμά σήμερα εδώ με την παρουσία του και τον κύριο Γενικό Γραμματέα.

Και φυσικά όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ παρόντες.

Κύριε Δήμαρχε, θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εξόχως τιμητική και πολύτιμη βράβευσή μου με το κορυφαίο βραβείο του Δήμου σας.

Το βραβείο Περικλέους!

Σας εύχομαι καλή δύναμη στο πολυσχιδές και βαρύ έργο σας επ’ ωφελεία των δημοτών σας και όλης της ελληνικής κοινωνίας».

αρχηγός ΓΕΕΘΑ

αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Του Χρήστου Μαζανίτη

enikos.gr