Απολογισμός έργου της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) και τα σχέδια για το 2023 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.2.23

Απολογισμός έργου της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) και τα σχέδια για το 2023


 «Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και προσπαθώντας όλοι μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και να εκπληρώσουμε το έργο μας. Η έμπρακτη πολύπλευρη δράση της Αρχής αναφορικά με όλο το εύρος των λιμενικών υπηρεσιών συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της λιμενικής βιομηχανίας». Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος της ΡΑΛ Απόστολος Γ. Παπαποστόλου άρχισε τον απολογισμό του έργου της Αρχής για το 2022 ενώ αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες για το 2023.

Ειδικότερα ανέφερε:

«Συμμετείχαμε και διοργανώσαμε πάνω από 13 εκδηλώσεις και συναντήσεις εργασίας, διαχειριστήκαμε πάνω από 2.500 έγγραφα σε μία Αρχή υποστελεχωμένη, συμμετείχαμε σε 12 ΕΣΑΛ, συζητώντας πάνω από 30 θέματα που σχετίζονται με υφιστάμενες υποδομές αλλά ανάπτυξη λιμενικών εγκαταστάσεων, συμβάλλαμε σε 20 μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να παρέχουμε ενημέρωση και στοιχεία στον αρμόδιο Υπουργό και τα μέλη του Κοινοβουλίου και αυτοί με τη σειρά στους παράγοντες που συμμετέχουν στη λιμενική βιομηχανία και τους πολίτες. Τέλος σε επίπεδο εσόδων πετύχαμε το δεύτερο υψηλότερο αποτέλεσμα από την αρχή λειτουργίας της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων”.

Η τοποθέτηση του Προέδρου της Ρ.Α.Λ. ολοκληρώθηκε με την αναφορά στην έμπρακτη πολύπλευρη δράση της Αρχής αναφορικά με όλο το εύρος των λιμενικών υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν ζητήματα όπως η συμβολή της Αρχής σχετικά με το νομικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια, τα τέλη, τη λειτουργία των φορέων διαχείρισης των λιμένων, τις επενδύσεις στον κλάδο και την πορεία αξιοποίησης αυτών:

«Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων δεν έχει ένα μόνο πεδίο δράσης. Τόσο η Διοίκηση και τα στελέχη της Αρχής όσο και όλοι εσείς, που είμαστε συνεργάτες, καλούμαστε να συμβάλλουμε στην εύρυθμη λειτουργία της λιμενικής βιομηχανίας, να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες, να εξασφαλίζεται η ισότητα και ο ανταγωνισμός, να διασφαλίζεται η νομιμότητα. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε όλοι πάλι εδώ μαζί, γεροί και δυνατοί έχοντας ολοκληρώσει μία παραγωγική χρονιά” είπε.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκης κατά την τοποθέτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η λιμενική βιομηχανία βρίσκεται σταθερά πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί τα Ελληνικά λιμάνια αφενός διαθέτουν ένα ισχυρό γεωπολιτικό και οικονομικό αποτύπωμα και αφετέρου αποτελούν ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης τόσο των περιφερειακών οικονομιών, όσο και της εθνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων είναι ξεχωριστός καθώς το έργο που παράγει διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και βελτιώνει το επίπεδο παρεχομένων λιμενικών υπηρεσιών, ενώ συμβάλει καθοριστικά στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου στη λιμενική βιομηχανία».

Την Ανεξάρτητη Αρχή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, εκπροσωπώντας τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κώστα Κατσαφάδο ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Άγγελος Κωνσταντίνου, οι Βουλευτές της Εκλογικής Περιφέρειας Β’ Πειραιά κ. Ιωάννης Τραγάκης και κ. Διαμάντω Μανωλάκου, Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, Ο Διευθυντής κλάδου Γ’ Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων Υποναύαρχος Λ.Σ. Γ. Σκανδάλης, ο Βοηθός Διευθυντή Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Ζ. Ροκίδης, ο Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας ΚΛΧ Πειραιά Πλοίαρχος Λ.Σ. Γ. Γραβάνης, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Εμπορικής Ναυτιλίας Αντ/ρχος Λ.Σ. Κ. Λιούρης, ο Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, ο Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου κ. Γεώργιος Βακόνδιος, ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Capt. Jin Beiyuan, εκπρόσωποι Οργανισμών Λιμένων και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά Αστυνόμος Β’ Καρακατσάνης.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή