Αναδρομικά ΜΤΝ – Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της ΕΑΑΛΣ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.2.23

Αναδρομικά ΜΤΝ – Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της ΕΑΑΛΣ


 Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της:

“Παραθέτουμε την κατωτέρω ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ταμείου (www.mtn.gr) και αναφέρεται στο χρόνο (αρχές Απριλίου) και τον τρόπο (συνολική καταβολή) απόδοσης των αναδρομικών (από 1.1.2021) κρατήσεων ν. 4093/2012 στα μερίσματα και την οικονομική ενίσχυση, που λαμβάνουν οι μερισματούχοι του Ταμείου.
Επιπρόσθετα, με την ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό στα μέλη του ΜΤΝ ότι η διακοπή της κράτησης του ν. 4093/2012 θα γίνει με το μέρισμα (ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ) του Απριλίου 2023, που θα καταβληθεί τέλος Μαρτίου 2023.

Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι με ανάρτησή της στις 8.2.2023 με τίτλο «ΕΑΑΛΣ Ενημέρωση:  Αυξάνονται τα μερίσματα του Μ.Τ.Ν.», η ΕΑΑΛΣ ανακοίνωσε τα παραπάνω, ενώ στις 10.2.2023 σε γραπτή παρέμβασή της προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Α. Βεσυρόπουλο, ζήτησε είτε την απαλλαγή είτε την αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών μας στην πηγή μέχρι ποσοστού 20% και με έτος αναφοράς το 2023 (βλ. ανάρτηση με τίτλο «ΕΑΑΛΣ: Παρέμβαση στο ΥΠΟΙΚ για την απόδοση και φορολόγηση αναδρομικών ν. 4093/12»).

Τέλος, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωσή μας από το γραφείο του κ. Βεσυρόπουλου, η επεξεργασία του αιτήματός μας ήδη ανατέθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής του ΥΠΟΙΚ.

Για κάθε νεότερη εξέλιξη επί της φορολόγησης των αναδρομικών ΜΤΝ θα σας τηρήσουμε ενήμερους._