Στη Βουλή η ΕΑΑΛΣ για το σ/ν ΥΠΕΘΑ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.2.23

Στη Βουλή η ΕΑΑΛΣ για το σ/ν ΥΠΕΘΑ


 Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της:

Προφορικά αλλά και με υπόμνημα αναπτύχθηκαν οι θέσεις της ΕΑΑΛΣ επί του πολυνομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων και Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κων/νο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ.

Στην ακρόαση φορέων της Βουλής η ΕΑΑΛΣ εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο ΔΣ κ. Γιάννη Καραγεωργόπουλο κι η συμμετοχή της ήταν στο πλαίσιο της διαδικασίας καλής νομοθέτησης που προβλέπει την ακρόαση των φορέων-κοινωνικών εταίρων, πριν την υιοθέτηση νομοθετημάτων από τη Βουλή.

Εκτός από την ΕΑΑΛΣ συμμετείχαν πολλοί φορείς εκ των οποίων συγκρατούνται οι εξής:

– ΠΟΜΕΝΣ

– ΠΟΕΣ

– ΣΑΣΙ

– ΕΑΑΣ

– ΕΑΑΝ

– ΕΑΑΑ

– ΣΑΣΜΥ

– ΣΑΣΤΥΑ

– ΜΠΥ ΥΕΘΑ

– ΑΠΟΕΑ

– ΠΟΑΣΥ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους φορείς που παρενέβησαν κατά την 3ωρη ακροαματική διαδικασία, τόνισε ότι το σ/ν δεν είναι σαρωτικό, αλλά παρεμβαίνει επιλεκτικά, όπου απαιτείται.  Ο χρόνος διαβούλευσης ήταν αρκετός (14 ημέρες) για υποβολή σχολίων (αριθμητικά άνω των 11.000) από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.  Ωστόσο, με βάση όσα επεσήμαναν στη σημερινή διαδικασία ακρόασης, ο κ. ΥΠΕΘΑ ζήτησε από τους φορείς που συμμετείχαν να αποστείλουν υπομνήματα απόψεων, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα βελτιώσεων των ρυθμίσεων του σ/ν πριν την εισαγωγή του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου προς ψήφιση.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα του κ. ΥΠΕΘΑ, η ΕΑΑΛΣ υπέβαλε στον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων το συνημμένο υπόμνημα, το οποίο παρατίθεται για την πληρότητα και αμεσότητα της ενημέρωσης των μελών μας.

Τέλος, μετά το πέρας της διαδικασίας ακρόασης των φορέων, οι εργασίες της Διαρκούς Επιτροπής του Κοινοβουλίου συνεχίστηκαν με την κατ’ άρθρον εξέταση των διατάξεων του νομοσχεδίου.  Η τελική ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής έχει προγραμματισθεί για την προσεχή Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023._