Την πίτα του έκοψε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά (ΦΩΤΟ) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.2.23

Την πίτα του έκοψε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά (ΦΩΤΟ)


 Σε ιδιαίτερο κλίμα λόγω της θυσίας των δύο ηρωικών πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας στον βωμό του καθήκοντος και της πατρίδας, έγινε χθες η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.





Ήταν μια πραγματικά πολύ ζέστη, όμορφη και σεμνή τελετή στην οποία κυριάρχησαν η συναδελφικότητα, το οικογενειακό κλίμα αλλά και  η υψηλή συναίσθηση του καθήκοντος.

Αν κάποιος προσπαθούσε να εξηγήσει τον επαγγελματισμό, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του Λιμενικού Σώματος και της Ακτοφυλακής της χώρας μας, θα έβρισκε αμέσως την εξήγηση αν παρακολουθούσε την απλή αλλά πολύ ουσιαστική αυτή εκδήλωση.

Όλα τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου, από τον ανώτερο βαθμό μέχρι τον απλό λιμενοφύλακα, παρέδωσαν μαθήματα συναδελφοσύνης και αλληλοεκτίμησης, με την παρουσία και τη συμπεριφορά τους σε έναν χώρο ιδιαίτερα απαιτητικό και κρίσιμο για την ασφάλεια της χώρας μας

Μπορεί να ήταν μόνο μια απλή, απλούστατη τελετή, η κοπή της πίτας, όμως έστειλε πλήθος μηνυμάτων και έδειξε πολλά σε εκείνους που μπορούν να τα ξεχωρίζουν. Κυρίως όμως φανέρωσε ότι το Λιμενικό Σώμα και η Ακτοφυλακή, είναι ενωμένα και δυνατά, και από το κάθε μετερίζι δίνουν τον αγώνα για τον οποίον έχουν ταχθεί με ομόνοια, σύμπνοια, συνεργασία, ευγένεια και αλληλοκάλυψη.

Ξεκινώντας την εκδήλωση, ο κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, ένα παιδί της πόλης μας, ο αρχιπλοίαρχος Σπύρος Ευαγελίδης, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο πιλότων που χάθηκαν. Στη συνέχεια ο ιερέας διάβασε τις πίτες και μετά άρχισε το μοίρασμα των κομματιών στο προσωπικό της Υπηρεσίας και τους καλεσμένους.

Παράλληλα απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα σε κάποιους που στηρίζουν με διάφορους τρόπους το Λιμενικό Σώμα, είτε με κάποιες εργασίες είτε με προσφορές κάθε είδους, γιατί και κάποια ανταλλακτικά να προσφέρει κάποιος είναι μεγάλη υπόθεση. Αυτό όμως δείχνει και το δέσιμο, ή την αποδοχή που έχει το Σώμα με τις τοπικές κοινωνίες που αναγνωρίζουν την προσφορά του και το συνδράμουν όπως μπορούν.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Υπαρχηγός ΛΣ αντιναύαρχος Αλέξανδρος Τσελίκης, ο πρώην Κεντρικός Λιμενάρχης και νυν Κλαδάρχης υποναύαρχος Γεώργιος Σκανδάλης, εκπρόσωποι του υπουργού Ναυτιλίας και του υφυπουργού, οι υποναύαρχοι Αντώνιος Μάζης, Νικόλαος Πολέμης και Δρόσος Ρείζης ,οι αρχιπλοίαρχοι Τρύφων Κοντιζας και Δημ.Κωσταρακης ,Αρχηγοί και στελέχη κλάδων, απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί και πολλοί άλλοι.


Παρά την ψυχολογική φόρτιση και το βαρύ κλίμα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πιστώνεται στον Κεντρικό Λιμενάρχη και τους συνεργάτες του ,όχι για την επιτυχία της όσο για την εικόνα της Υπηρεσίας του που πέρασε προς τα έξω και που αποπνέει υγεία και σοβαρότητα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το φλουρί έπεσε στον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Μιχάλη Τσιφακη.

Να σημειωθεί επίσης πως η εκδήλωση έγινε  σε έναν χώρο ,στο κτίριο δηλαδή του παλαιού Τελωνείου απέναντι από τον ναό του Αγίου Νικολάου, που γεμίζει μνήμες τους πάντες, καθώς από αυτή την αίθουσα περνούσαν οι  χιλιάδες των μεταναστών πριν μπουν στα πλοία για τις ΗΠΑ και την Αυστραλία κατά την πρώτη μεταπολεμική περίοδο.

Ίσως είναι μια ευκαιρία για να αναδειχθεί αυτός ο χώρος και να διαδραματίσει τον δικό του ρόλο στον Πειραιά του μέλλοντος….

Νίκος Παρασκευάς

Πηγή