ΗΠΑ: Με εντολή Μπάιντεν καταρρίφθηκε άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.2.23

ΗΠΑ: Με εντολή Μπάιντεν καταρρίφθηκε άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα


 Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε την Παρασκευή πάνω από την Αλάσκα ένα άγνωστο αντικείμενο σε μέγεθος μικρού αυτοκινήτου, κατόπιν εντολής του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος – Οι απαντήσεις του Πενταγώνου – Προσεκτικός σε όσα ανέφερε ο Ταξίαρχος Γεν


Άγνωστη παραμένει η προέλευση του «αντικείμενου» που κατέρριψε ο αμερικανικό στρατό πάνω από την Αλάσκα σύμφωνα με εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ταξίαρχος Γεν.


Όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου, ο βασικός λόγος που διατάχθηκε η κατάρριψη του ήταν το γεγονός ότι πετούσε σε ύψος 40.000 ποδιών, ύψος που πετούν και τα πολιτικά αεροσκάφη γεγονός που το καθιστούσε απειλή σε πιθανή σύγκρουση.


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έκανε γνωστό ότι το «αντικείμενο» καταρρίφθηκε από ένα πολεμικό αεροσκάφος F22. Επιπλέον αποκάλυψε ότι ο στρατός έχει «εντοπίσει κάποια συντρίμμια του αντικειμένου που θα είναι πολύ βοηθητικά στην μελέτη του», ενώ πρόσθεσε δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το «αντικείμενο» αυτό έκανε μανούβρες και ότι επίσης ακόμα δεν μπορούν να δοθούν πληροφορίες για το σχήμα του.