Γ. Πλακιωτάκης: Η λιμενική βιομηχανία πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.2.23

Γ. Πλακιωτάκης: Η λιμενική βιομηχανία πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης


 Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων είναι ξεχωριστός καθώς το έργο που παράγει διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και βελτιώνει το επίπεδο παρεχομένων λιμενικών υπηρεσιών, ενώ συμβάλλει καθοριστικά στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου στη λιμενική βιομηχανία

Σε απολογισμό του έργου της ΡΑΛ από τις αρχές του 2022, προχώρησε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων κ. Απόστολος Γ. Παπαποστόλου, στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αρχής στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη. «Η λιμενική βιομηχανία βρίσκεται σταθερά πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί τα ελληνικά λιμάνια αφενός διαθέτουν ένα ισχυρό γεωπολιτικό και οικονομικό αποτύπωμα και αφετέρου αποτελούν ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης τόσο των περιφερειακών οικονομιών, όσο και της εθνικής οικονομίας» τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Ναυτιλίας.



Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων είναι ξεχωριστός καθώς το έργο που παράγει διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και βελτιώνει το επίπεδο παρεχομένων λιμενικών υπηρεσιών, ενώ συμβάλλει καθοριστικά στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου στη λιμενική βιομηχανία. «Συμμετείχαμε και διοργανώσαμε πάνω από 13 εκδηλώσεις και συναντήσεις εργασίας, διαχειριστήκαμε πάνω από 2.500 έγγραφα σε μία Αρχή υποστελεχωμένη, ενώ συμμετείχαμε σε 12 Επιτροπές Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων ΕΣΑΛ, συζητώντας πάνω από 30 θέματα που σχετίζονται με υφιστάμενες υποδομές αλλά και την ανάπτυξη των λιμενικών εγκαταστάσεων» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων κ. Απόστολος Γ. Παπαποστόλου.


Πρόσθεσε επίσης ότι η αρχή συνέβαλε σε 20 μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να παρέχει ενημέρωση και στοιχεία στον αρμόδιο υπουργό και τα μέλη του Κοινοβουλίου και αυτοί με τη σειρά στους παράγοντες που συμμετέχουν στη λιμενική βιομηχανία και τους πολίτες. O κ. Παπαποστόλου δήλωσε ότι σε επίπεδο εσόδων η ΡΑΛ πέτυχε το δεύτερο υψηλότερο αποτέλεσμα από την αρχή λειτουργίας της. Η τοποθέτηση του προέδρου της Ρ.Α.Λ. ολοκληρώθηκε με την αναφορά στην έμπρακτη πολύπλευρη δράση της Αρχής αναφορικά με όλο το εύρος των λιμενικών υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν ζητήματα όπως η συμβολή της Αρχής σχετικά με το νομικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια, τα τέλη, τη λειτουργία των φορέων διαχείρισης των λιμένων, τις επενδύσεις στον κλάδο και η πορεία αξιοποίησης αυτών.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή