Πανελλήνια διάκριση του συναδέλφου Αναστάσιου Ανδρονίδη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.6.24

Πανελλήνια διάκριση του συναδέλφου Αναστάσιου Ανδρονίδη


 Με μεγάλη επιτυχία και 35 συμμετοχές από όλη την Κρήτη διεξήχθη Περιφερειακός Αγώνας Αερομοντελισμού κατηγορίας F.A.I F1N που διοργάνωσε η Ένωση Αερομοντελιστών Ηρακλείου Κρήτης (https://www.facebook.com/aeromontelistesIrakleiou) με αερομοντέλα ελεύθερης πτήσης σε εσωτερικό χώρο το Σάββατο 25/05/2024. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σάλα του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Αλικαρνασσού του δήμου Ηρακλείου (Δύο Αοράκια).

Ο αγώνας αφορά την προσπάθεια του αεραθλητή να πετάξει το αερομοντέλο του, με το χέρι(χωρίς άλλη υποβοήθηση), και αυτό να παραμείνει σε πτήση όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.

Ο αθλητής έχει συνολικά 9 προσπάθειες σε τρεις γύρους και στην τελική βαθμολογία προσμετρούνται οι 3 καλύτεροι χρόνοι. Όλα τα αερομοντέλα που συμμετέχουν  στον αγώνα είναι ιδιοκατασκευές και πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα πτητικά χαρακτηριστικά. Λόγω του κλειστού χώρου και των πτητικών χαρακτηριστικών απαιτούνται χειρισμοί με ιδιαίτερη ακρίβεια και αυτό προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα. 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διάδοση του αερομοντελισμού, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά που παρακολούθησαν τον αγώνα αλλά και τους Αεροπρόσκοπους Ηρακλείου, να δοκιμάσουν την πτήση. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, μπόρεσαν να πετάξουν τα αερομοντέλα ελεύθερης πτήσης Rookie.

Ο Αερομοντελισμός , πέρα από ενδιαφέρον χόμπι είναι και ένα άθλημα αναγνωρισμένο παγκόσμια. Στη χώρα μας, έχει αναγνωριστεί από την Ελληνική Πολιτεία και την ΓΓΑ.

Είμαστε διπλά υπερήφανοι όχι μόνο γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τα οφέλη του αθλητισμού και πόσο μάλλον όταν γίνονται τέτοιοι αγώνες που σκοπό έχουν την διάδοσή και προσέλκυση νέων παιδιών αλλά και γιατί ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Ανδρονίδης Αναστάσιος κατέκτησε την πρώτη θέση με την καλύτερη πτήση να σκαρφαλώνει στα 42.3 δευτερόλεπτα και να αποτελεί πλέον πανελλήνιο ρεκόρ.Ο αθλητισμός ως ιδεώδες κοινωνικοποιεί και συνδέει με δεσμούς φιλίας τους συναγωνιζόμενους, τους συνηθίζει στην αναγνώριση της αξίας των αντιπάλων και στην ανάπτυξη του σεβασμού,  στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τον ευγενή συναγωνισμό ή άλλες αρετές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προαγωγή της κοινωνικής ζωής και συνείδησης.

Το αυτοτελές Γραφείο Αθλητισμού του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής προάγει με  συνεχόμενες δράσεις τα ωφελεί του αθλητισμού έχοντας αγκαλιάσει όλες τις αθλητικές δράσεις των συναδέλφων, με το άθλημα του αερομοντελισμού να αποτελεί μια νέα πρόκληση για διακρίσεις και ανάδειξη στελεχών που ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο