Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στο πλευρό των 70 προσφύγων που διασώθηκαν ανοικτά της Κρήτης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.11.21

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στο πλευρό των 70 προσφύγων που διασώθηκαν ανοικτά της Κρήτης


 Άμεση και αποτελεσματική ήταν η κινητοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους 70 πρόσφυγες/μετανάστες, οι οποίοι διασώθηκαν την Κυριακή (21/11), από ναυάγιο ιστιοφόρου ανοικτά της Κρήτης.


Συγκεκριμένα, οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τα Περιφερειακά Τμήματα Χανίων και Κισσάμου συνέδραμαν στην ετοιμασία του χώρου που φιλοξενούνται προσωρινά οι πρόσφυγες/μετανάστες. Ταυτόχρονα, παρείχαν είδη πρώτης ανάγκης αλλά και πρώτες βοήθειες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες, στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το ιστιοφόρο, υπέστησαν τραύματα και έχρηζαν άμεσης υγειονομικής περίθαλψης.


Η Κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τα Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού όσο και με τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να αποστείλει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.