Π.ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ. : Φέτος τα Χριστούγεννα τα στελέχη του Λ.Σ. προσφέρουν χαμόγελα στη νέα δομή της "Κιβωτού του Κόσμου" στην Καλαμάτα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.11.21

Π.ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ. : Φέτος τα Χριστούγεννα τα στελέχη του Λ.Σ. προσφέρουν χαμόγελα στη νέα δομή της "Κιβωτού του Κόσμου" στην Καλαμάτα

 


Ο Π.ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ. κάθε χρόνο έτσι και φέτος για τις γιορτινές  ημέρες των Χριστουγέννων προχωράει σε μια φιλανθρωπική κίνηση, αγάπης και προσφοράς, καλώντας όλους τους συνάδελφους να συνεισφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας,  γεμίζοντας  χαμόγελα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. 

Φέτος λοιπόν, για πρώτη φορά ο Π.ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ. βγαίνει από την Αθήνα και πάει στην Καλαμάτα  αφουγκραζόμενος το κάλεσμα των παιδιών της νέας δομής της "Κιβωτού του Κόσμου" στην Καλαμάτα.  


Λίγα λόγια για την Κιβωτό του κόσμου  και το έργο της 


Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ένας Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που μετρά είκοσι δυο χρόνια συνεχούς υποστήριξης σε παιδιά που χρήζουν φιλοξενίας και οικογένειες που χρειάζονται ενίσχυση. Ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για την δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και τον γονιό που βρίσκεται σε ανάγκη.



Τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Οργανισμό μας προσέρχονται κατόπιν εισαγγελικής εντολής ανάλογα με την αιτία απομάκρυνσης από το περιβάλλον στο οποίο διέμεναν (κακοποίηση, παραμέληση, εγκατάλειψη, θύματα εκμετάλλευσης). Αναλαμβάνουμε εξ’ ολοκλήρου τη φροντίδα και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών προσφέροντας τους όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται ένα παιδί προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ζωής κατά την ενηλικίωση του. Αυτή την στιγμή, η Κιβωτός του Κόσμου διατηρεί συνολικά οχτώ Σπίτια Φιλοξενίας Παιδιών, σε Αθήνα και Πειραιά, στην ακριτική Πωγωνιανή και στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, το Παιδικό Χωριό στην Χίο, στο Διμήνι Βόλου, στον Άνω Βόλο και στην Καλαμάτα. Έχει αναλάβει την καθημερινή φροντίδα περίπου πεντακοσίων παιδιών χωρίς καμία απολύτως κρατική επιχορήγηση.


   Τον Αύγουστο  του 2020 η Κιβωτός δημιούργησε μία νέα δομή στην Καλαμάτα, το μοναδικό Σπίτι Φιλοξενίας και Παιδικής Προστασίας Παιδιών στην περιοχή, οπού αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 14 παιδιά ηλικίας από 6 έως 18 ετών. Στα παιδιά μας παρέχεται η πλήρης στήριξη και φροντίδα που χρειάζονται με προγράμματα και υπηρεσίες που εξασφαλίζουν την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση του κάθε παιδιού.


      Καθώς όλη η λειτουργία του Οργανισμού μας και τα πάγια έξοδά μας στηρίζονται αποκλειστικά στην αγάπη και στην προσφορά του κόσμου, είτε με την μορφή του εθελοντισμού, είτε της οικονομικής και υλικής ενίσχυσης, βρισκόμαστε σε μια συνεχή αναζήτηση πόρων για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας, μια αναζήτηση που έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη τις μέρες αυτές που διανύουμε. 


Σας παραθέτουμε λίστα με τις ανάγκες της δομής 


Δωροεπιταγές από σουπερμάρκετ, καταστήματα ρούχων και παιχνιδιών.

Δωροεπιταγές καυσίμων.

Μερέντα 

Ταχίνι

Φυστικοβούτυρο

Πάστα ελιάς

Μαγιονέζα

Μανιτάρια κομμένα κονσέρβα

Μπάρες δημητριακών

Δημητριακά ολικής άλεσης 

Χυμούς ατομικούς χωρίς ζάχαρη

Υλικά ζαχαροπλαστικής (σοκολάτα κουβερτούρα λευκή  - μαύρη, σταγόνες σοκολάτας, τρούφα, βανίλιες, σαντιγί φυτική κονσέρβα κλπ, )

Ζαχαρούχο γάλα

Ξηροί καρποί

Χαρτί Α4

Υγρό απολυμαντικό επιφανειών

Αντισηπτικά Μαντηλάκια

Σαμπουάν 

Αφρόλουτρα

Παιδικό σιρόπι depon και algofren

Αποσμητικά



Τρόποι παραλαβής χορηγιών 


Συμπληρώστε την φόρμα και θα σας καλέσουμε εμείς ΕΔΩ  

Καλέστε στα τηλ: 6945878654 & 6976472747

Απευθείας από τα γραφεία του Π.ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ. ( μετά από συνεννόηση)

Από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ τις ημέρες  30/11 -02/12 - 07/12 - 09/12- 10/12 και ώρες 10:00 έως και 12:00 



Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκoλλα για τον COVID19 



Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε να σας έχουμε πολύτιμο αρωγό στο δύσκολο έργο της προσφοράς και της αγάπης.   

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε, είμαστε στη διάθεση σας στο email: paroxes.ls@gmail.com