Νέα δεδομένα για είσοδο στα σούπερ μάρκετ με rapid test για ανεμβολίαστους - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.11.21

Νέα δεδομένα για είσοδο στα σούπερ μάρκετ με rapid test για ανεμβολίαστους


 Δεν έχει φύγει από το τραπέζι το ενδεχόμενο εισόδου των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με αρνητικό rapid test. Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Επανέρχεται το θέμα των σούπερ μάρκετ, για τα οποία υπάρχουν επιστήμονες που ζητούν νέα μέτρα και περιορισμούς, την ώρα που η κυβέρνηση φαίνεται πια να μην αποκλείει το ενδεχόμενο εισόδου των ανεμβολίαστων με rapid test, όπως γίνεται ήδη σε εστίαση και λιανεμπόριο.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για το ζήτημα και υπενθύμισε ότι «έχουμε πάει στην αύξηση των τετραγωνικών μέτρων ανά πελάτη», επισημαίνοντας πως «δεν νομίζω ότι η υποχρέωση διπλής μάσκας θα προσφέρει».


Αφού επανέλαβε το σκεπτικό ότι το μέτρο του rapid test δεν έχει εφαρμοστεί στα σούπερ μάρκετ γιατί είναι προϊόντα πρώτης ανάγκης, από τα οποία δεν μπορούν να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, ωστόσο, σημείωσε ότι «ισχύουν συγκεκριμένα μέτρα» και πρόσθεσε:


«Αν κριθεί από την Επιτροπή ή αν θεωρηθεί σκόπιμο θα το πληροφορηθείτε έγκαιρα. Αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση, τα πολλά λόγια δεν είναι ό,τι πιο ουσιαστικό και χρήσιμο σε αυτή τη φάση.»


Είσοδο στα σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίαστους με rapid test και διπλή μάσκα, πρότεινε εξάλλου χθες η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση της πανδημίας.


«Η τρίτη δόση είναι αυτή που θα σώσει την ιστορία όλη» είπε επίσης η κ. Παγώνη και απηύθυνε ξανά έκκληση στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη κάνει την πρώτη δόση.

Πηγή