Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ: Επίσκεψη του Διοικητή Ναυτικής Δύναμης του Charles de Gaulle [vid] - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.11.21

Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ: Επίσκεψη του Διοικητή Ναυτικής Δύναμης του Charles de Gaulle [vid]


 Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της Γαλλικής Πολυεθνικής Άσκησης «POLARIS 21», ο Γάλλος Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης (Task Force 473) του Αεροπλανοφόρου «CHARLES DE GAULLE», Υποναύαρχος FRA-N Christophe Cluzel, επισκέφθηκε την Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες, τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του πλοίου, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του και να συνομιλήσει με τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα του.


Η συμμετοχή της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ στην «POLARIS 21» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ενόπλων Δυνάμεων και της πρόσφατης επίσημης επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στη Γαλλία, σε συνέχεια της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας για την εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης στην Άμυνα και την Ασφάλεια, και της αναβάθμισης της Στρατιωτικής Συνεργασίας των δύο Χωρών σε Διμερές και Συμμαχικό πλαίσιο.

 

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η άσκηση «POLARIS 2021» πραγματοποιείται στη θάλασσα της Λιγουρίας και περιλαμβάνει τεχνικά αντικείμενα σε όλο το εύρος του ναυτικού πολέμου με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης, την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας καθώς και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στην αντιμετώπιση σύγχρονων μορφών απειλής στο πεδίο της μάχης.

Δείτε σχετικό βίντεο του ΓΕΕΘΑ:

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.