Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας Χανίων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.11.21

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας Χανίων


 Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες χθες, ημιβυθισμένο ιστιοφόρο σκάφος σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. νοτιοδυτικά λιμένα Παλαιόχωρας Χανίων. Υπο τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενεργοποιήθηκαν παραπλέοντα σκάφη και πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Συνολικά διασώθηκαν 70 άτομα (61 άντρες, 4 γυναίκες, 5 ανήλικα) και περισυλλέχθη επιπλέον μία (01) σορός άντρα. Ανωτέρω μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή του Φ/Γ πλοίου "HARRISON" σημαίας Ν. Μάρσαλ έξω από το λιμένα Παλαιόχωρας και οι αλλοδαποί αφού μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στον οικείο λιμένα.


Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από στελέχη του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού Χανίων -Κισσάμου, ενώ δύο (02) άνδρες και μία (01) γυναίκα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γ.Ν. Χανίων για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο. Η σορός μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο Χανίων.


Οι υπόλοιποι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε ασφαλή χώρο φιλοξενίας του Δήμου Καντάνου Σελίνου.


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.