Διακόσια ογδόντα νέα οχήματα στην ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.11.21

Διακόσια ογδόντα νέα οχήματα στην ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών


 Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των ελέγχων και εκτέθηκε σε πολύ μεγάλο κίνδυνο, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην αγορά ειδικών οχημάτων για την μεταφορά ασθενών με Covid-19.

Μετά τις… πατέντες με τα διαχωριστικά πλαστικά μέσα σε περιπολικά που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί θα έχουν στη διάθεσή τους 42 ειδικά οχήματα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα, παρουσία του γ.γ. Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του είπε ότι «η Ελληνική Αστυνομία παραλαμβάνει σήμερα 280 νέα οχήματα. Σε συνέχεια της προσπάθειάς μας με την αύξηση του αριθμού των περιπολικών κατά 100 που βρίσκονται σε υπηρεσία τις νυχτερινές ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εντείνουμε τις ενέργειές μας για να εξασφαλίσουμε σύγχρονες υποδομές και εφόδια για τους αστυνομικούς μας, οι οποίοι κάνουν μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά, επ’ ωφελεία της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε αυτό το πρόγραμμα προμηθειών κατάλληλου υλικού για τους αστυνομικούς, προκειμένου να δουλεύουν και οι ίδιοι με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Τα νέα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. 

  • 80 περιπολικά (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο) 
  • 30 οχήματα αγροτικού τύπου (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο) 
  • 4 οχήματα τύπου SUV (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο) 
  • 95 μοτοσυκλέτες (για τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Αθήνας - Θεσσαλονίκης) 
  • 5 γερανοφόρα 
  • 42 ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς ασθενών με Covid-19 
  • 24 οχήματα για το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού 

Η δαπάνη ανέρχεται στα 6.160.220 ευρώ που προήλθαν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και ευρωπαϊκά κονδύλια. 

 

 

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.