Τροποποιήσεις στο βαθμολόγιο-μισθολόγιο των λιμενικών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.11.21

Τροποποιήσεις στο βαθμολόγιο-μισθολόγιο των λιμενικών


 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Τροποποιήσεις στο βαθμολόγιο-μισθολόγιο των λιμενικών

Δημοσιεύματα στον Τύπο αναφέρουν την πρόθεση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προωθήσει τροποποιήσεις με Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ), που καθορίζει το βαθμολόγιο στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Μάλιστα, έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο το προσχέδιο τροποποίησης του Π.Δ 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής» (Α΄139). Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αυξάνεται ο χρόνος παραμονής σε κάθε βαθμό.

Από όσους υπηρετούν στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και από τους συνδικαλιστικούς τους φορείς εγείρονται δίκαιες αντιδράσεις και καταγγέλλουν ότι οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις θα ισοδυναμούν με μείωση μισθών, συντάξεων και του εφάπαξ.

Για παράδειγμα, εάν επιβάλλεται για έναν λιμενικό να παραμείνει σε έναν βαθμό οκτώ (8) αντί για πέντε (5) χρόνια, αυτό θα σημαίνει ότι η προαγωγή του και κατ’ επέκταση η αυτόματη αύξηση στο μισθό του, θα καθυστερήσει τρία χρόνια τουλάχιστον. Το ίδιο θα ισχύει και με το βαθμό αποστρατείας άρα και το ύψος του εφάπαξ και της σύνταξης.
Με βάση τα παραπάνω, είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει «από το παράθυρο» μειώσεις μισθών και συντάξεων στους λιμενικούς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει, προκειμένου να μην προωθηθούν οι τροποποιήσεις στο βαθμολόγιο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και κατ’ επέκταση, να μην υπάρξει καμία μείωση στους μισθούς, τα εφάπαξ και τις συντάξεις των λιμενικών.

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης

Τροποποιήσεις στο βαθμολόγιο-μισθολόγιο των λιμενικών - Λιμενικά Νέα - limenikanea.gr

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.