Αγίου Πνεύματος: «Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Στα 600 ευρώ το κόστος για Νάξο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.6.22

Αγίου Πνεύματος: «Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Στα 600 ευρώ το κόστος για Νάξο


 Δεδομένης της ανόδου τόσο στην τιμή της βενζίνης όσο και σε αυτές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, πολλοί είναι αυτοί που ξανασκέφτονται την επιλογή της εκδρομής το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς έχουν στο μυαλό τους τα έξοδα των καλοκαιρινών διακοπών.


Εκτός από αυτούς που επιθυμούν να περάσουν μερικές ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, και οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου διαμαρτύρονται καθώς ο προσιτός και ελκυστικός τόπος τους έχει γίνει… απρόσιτος λόγω τιμών.


Διαχρονικά οι Κυκλάδες βρίσκονταν πολύ ψηλά στην λίστα των προορισμών, όμως φέτος οι τομές έχουν ανέβει και το μεγαλύτερο νησί εξ’ αυτών, η Νάξος, έχει γίνει ένας αρκετά ακριβός προορισμός.


Ενδεικτικά το ταξίδι με προορισμό την Νάξο κοστίζει περίπου 45 ευρώ το άτομο και 105 ευρώ για ένα μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί να πληρώσει 570 ευρώ μόνο για την μετακίνησή της από και προς το νησί (180 ευρώ τα εισιτήρια των ατόμων + 105 ευρώ το εισιτήριο του ΙΧ = 285 ευρώ η μία διαδρομή).


Οι τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν ότι οι οικογένειες επιλέγουν να κάνουν σύντομες διακοπές ενώ αρκετό καιρό πριν ψάχνουν να βρουν οικονομικές τιμές σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.


Εάν μία οικογένεια αποφύγει την μετακίνηση με πλοίο και επιλέξει το αυτοκίνητο για να πραγματοποιήσει το ταξίδι της θα πρέπει να λάβει υπόψη της το κόστος της βενζίνης. καθώς ενδεικτικά στην Αττική οι μέσες τιμές είναι:


Αμόλυβδη 2,334


100άρα 2,504


Disel 1,910


Υγραέριο 1,054


Για ένα ταξίδι μέχρι την Καλαμάτα, με σημερινές τιμές και με κατανάλωση 8 λίστρα/100 χλμ, ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 58 ευρώ σε αυτά θα πρέπει να συμπεριληφθεί το κόστος των διοδίων με αποτέλεσμα να φτάσει 27,9 ευρώ (μετ’ επιστροφής).

Πηγή