Προκλήσεις δίχως τέλος: Πρώην Τούρκος υπουργός ζητά εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε ελληνικά νησιά – «Αν χρειαστεί ας γίνει και πόλεμος» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.6.22

Προκλήσεις δίχως τέλος: Πρώην Τούρκος υπουργός ζητά εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε ελληνικά νησιά – «Αν χρειαστεί ας γίνει και πόλεμος»


 Η αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης από τον Μασούμ Τουρκέρ

Δίχως τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία και αυτήν τη φορά ο Μασούμ Τουρκέρ (ήταν μέλος της κυβέρνησης του Μπουλέντ Ετσεβίτ), μιλά ανοικτά ακόμη και για πόλεμο κατά της Ελλάδας.


«Να πραγματοποιήσουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» σε ελληνικά νησιά» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού CNN Turk, «αρκεί να τηρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης».


«Σε κάποια από αυτά τα νησιά πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το ναυτικό μας πρέπει να κάνει μια ενέργεια σε εκείνα τα νησιά του Αιγαίου που θα σταματήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκεί», επισημαίνει ο Τουρκέρ.


Ερωτηθείς αν μιλά για τα νησιά που όπως λέει η Τουρκία πρέπει να έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς, ο ίδιος απάντησε: «Ναι ψυχή μου, ξέρουμε πώς παραχωρήθηκαν τα νησιά εκείνα στην συνθήκη της Λωζάνης».


«Μα κύριε Μασούμ, αυτό που λέτε όμως σημαίνει πόλεμος», του απάντησαν. «Δεν είναι πόλεμος κύριέ μου. Αλλά αν χρειαστεί και πόλεμος ας γίνει, ναι αν είναι να γίνει πόλεμος ας γίνει για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας από την συνθήκη της Λωζάνης».

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.