Ενημέρωση για την κατάταξη των Αξιωματικών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.6.22

Ενημέρωση για την κατάταξη των Αξιωματικών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού


Παραθέτουμε ανακοίνωση ΠΟΛ σχετικά με την κατάταξη των Αξιωματικών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ο Τελικός Πίνακας Επιτυχόντων και ο Τελικός Πίνακας Επιλαχόντων, υποψηφίων του διαγωνισμού απευθείας Κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού έτους 2021, από την αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr).

    Βασικός  λόγος καθυστέρησης της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ήταν η εξέταση των 11 ενστάσεων  υποψηφίων στον  Α.Σ.Ε.Π. Τμήμα Β’ εκ των όποιων μια (1) έγινε δεκτή.

    Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον Τελικό Πίνακα Επιτυχόντων, κατατάσσονται απευθείας στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ. ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα (κατά πάσα πιθανότητα εντός του Ιουλίου)  η κατανομή πιστώσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ξεκινήσει η εκπαίδευση των στελεχών που θα περιλαμβάνει ένα μήνα περίπου θεωρητικά μαθήματα και θα ακολουθήσει για κάποιους μήνες η πρακτική εκπαίδευση .

    Θωρούμε ότι η κατάταξη  105 Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού θα δώσει σημαντικές λύσεις στο πρόβλημα στελέχωσης των σκαφών καθώς πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από τη τελευταία φορά που κατετάγησαν στελέχη ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού σε τόσο μεγάλο αριθμό .

    Σημαντική είδηση αποτελεί το ότι ανάλογη προκήρυξη ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού θα τρέξει και εντός του 2022 η οποία αναμένεται να καλύψει πλήρως τα κενά των πλωτών μέσων σε όλη την Ελληνική επικράτεια .   


 Στοιχεία επικοινωνίας με Γραμματεία Πλωτών Μέσων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. - Π.Ο.Λ.για προτάσεις και προβλήματα που σας απασχολούνστο email plota.pol@gmail.com

 Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (omospondia.gr)