Πως αντέδρασαν οι συνδικαλιστές του Λιμενικού για τη τοποθέτηση του Ιάσωνα Αποστολόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.6.22

Πως αντέδρασαν οι συνδικαλιστές του Λιμενικού για τη τοποθέτηση του Ιάσωνα Αποστολόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο.


 Τις προηγούμενες ημέρες οι δηλώσεις  του ακτιβιστή Ιάσωνα Αποστολόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο προκάλεσαν σοκ στο Πανελλήνιο .

Προσβλητικά χαρακτηρίστηκαν για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ όλα όσα είπε ο κ.Αποστολόπουλος με κάποια σωματεία Λιμενικών να απαντούν σκληρά στη τοποθέτηση αυτή ενώ υπήρχαν και αυτοί που δεν ασχολήθηκαν καθόλου  με το σοβαρό αυτό ζήτημα. 

Δυστυχώς δεν ήταν οι αντιδράσεις όλων των συνδικαλιστών αυτές που περιμέναμε και απευχόμαστε πίσω από την αφωνία κάποιων να μη παίζονται άλλου είδους παιχνίδια καθώς οι συνάδελφοι στο Αιγαίο ρισκάρουν και η ζωή τους σε καθημερινή βάση επιχειρώντας για το μεταναστευτικό . 

Ας δούμε το πως αντέδρασαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Λιμενικών. 


Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ αποφάσισε να μην τοποθετηθεί για το ζήτημα. 


Η Π.Ο.Λ όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε κατακεραύνωσε τον Ιάσωνα Αποστολόπουλου τόσο με ανακοινώσεις, όσο και με τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Κυράνη Κωνσταντίνου στα μέσα ενημέρωσης και σε δελτία ειδήσεων καναλιών. Το Δελτίο τύπου της Π.Ο.Λ αναφέρει πως αποτέλεσε μέγιστη Ύβρις για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος η τοποθέτηση του κ. Αποστολόπουλου Ι. στο Ευρωκοινοβούλιο.

 H Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ καταδικάζει τη τοποθέτηση του κ. Αποστολόπουλου Ιάσωνα ο οποίος σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο εξαπέλυσε ανυπόστατες και προσβλητικές κατηγορίες εις βάρος των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ λέγοντας πως  "το Λιμενικό πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα αντί να τους διασώζει".

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κώστας προανήγγειλε πως η Ομοσπονδία ήδη έχει ετοιμάσει τις επόμενες κινήσεις της και δεν πρόκειται να δεχτεί από κανέναν να παρουσιάσει τους Λιμενικούς ως μέλη σπείρας οργανωμένου εγκλήματος που απαγάγει μετανάστες, τους κλέβει τα υπάρχοντα, τους βάζει σε βάρκες και τους φουντάρει στη θάλασσα .


Π.Ε.Α.Λ.Σ.. – Ε.Α.Α.Λ.Σ σε κοινή ανακοίνωση.  


Μεταξύ άλλων αναφέρονται: Απαράδεκτες κι αναπόδεικτες είναι οι κατηγορίες κατά του Λιμενικού Σώματος και των στελεχών που εκτόξευσε ο κ. Αποστολόπουλος, με την παρότρυνση μάλιστα και υποστήριξη Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Και συνεχίζουν οι Αξιωματικοί τονίζοντας ο Αποστολόπουλος απευθύνεται σε κάποιους ευρωβουλευτές για να ψαρέψει σε θολά νερά. Δεν απευθύνεται στην Ελληνική κοινωνία, η οποία γνωρίζει τον ρόλο των διεθνών δικτύων δουλεμπόρων διακίνησης των μεταναστών, τον ιδιαίτερο ρόλο και την προκλητική εργαλειοποίηση από  πλευράς της Τουρκίας  του μεταναστευτικού για την εξυπηρέτηση των αναθεωρητικών και επεκτατικών σχεδίων της.Κανένας έμμεσος εκφοβισμός ούτε συκοφαντία  δεν είναι ικανή να κάμψει το φρόνιμα των φρουρών των θαλάσσιων και στεριανών συνόρων μας. Πολύ περισσότερο όταν χρησιμοποιούνται από κάποιους  στοιχεία και από την Τουρκική Ακτοφυλακή.