Βαρβιτσιώτης: Απεριόριστη εμπιστοσύνη στο Λιμενικό απέναντι στα φρικώδη ψέματα που προσβάλλουν την Ελλάδα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.6.22

Βαρβιτσιώτης: Απεριόριστη εμπιστοσύνη στο Λιμενικό απέναντι στα φρικώδη ψέματα που προσβάλλουν την Ελλάδα


 Στη δεξίωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα «Ποσειδώνια 2022» παραβρέθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Σε ερώτηση σχετικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως η γειτονική χώρα «σήμερα προβάλλει παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις που απέναντι σε αυτές η Ελλάδα απαντά με το Διεθνές Δίκαιο, τη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει στον αναθεωρητισμό που σήμερα εκφράζεται από την Άγκυρα. Επιπλέον, απαντάει με μια ομόθυμη καταδίκη όλης αυτής της προκλητικής συμπεριφοράς».


«Ανακάμπτουμε μετά την κρίση του κορονοϊού και μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση. Η ανάγκη που έχει και η χώρα αλλά και όλη η Μεσόγειος είναι να μπορέσει να λειτουργήσει την καλοκαιρινή περίοδο, προς όφελος τόσο των Ελλήνων όσο και των Τούρκων πολιτών που μαστίζονται από οικονομική κρίση. Επομένως, οποιοσδήποτε θέλει να αναταράξει αυτό το κλίμα, θα το βρει μπροστά του», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.


Σχετικά με το Λιμενικό Σώμα και τις επιθέσεις που δέχεται, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε: «Επειδή κάποιοι πολιτικοί σήμερα δέχονται να λέγονται μπροστά τους φρικώδη ψέματα που προσβάλουν τη χώρα κι αυτοί κάθονται και τους ακούνε σαν να τα συμμερίζονται, δηλώνω την απεριόριστη εμπιστοσύνη μου στο Λιμενικό Σώμα για το έργο που επιτελεί, σώζοντας ανθρώπους στη θάλασσα, υπερασπίζοντας καθημερινά τα ελληνικά σύνορα».


Με αφορμή τα «Ποσειδώνια 2022», ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε: «Γιορτάζουμε έχοντας την ελληνική ναυτιλία σε καλύτερη θέση, ιδιαίτερα μετά την πανδημία και αυτό αποτελεί μεγάλη κατάκτηση. Έχουμε περισσότερα, μεγαλύτερα πλοία και σήμερα έχουμε καταφέρει να κατέχουμε το 55% περίπου της ευρωπαϊκής ναυτιλίας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι'αυτό».


Τέλος, επισημαίνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ευχή η παράνομη κράτηση των δύο ελληνικών πλοίων από την πλευρά του Ιράν να λήξει άμεσα μέσα από ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων που πραγματοποιούνται αυτήν τη στιγμή.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.