Στο φως η μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.6.22

Στο φως η μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα


 Σοκάρει η αποκάλυψη ότι 43χρονος άνδρας στη Δράμα είχε στην κατοχή του 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο άνδρας, υπάλληλος σούπερ μάρκετ, συνελήφθη από τις Αρχές και προφυλακίστηκε, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας σε ό,τι αφορά την ποσότητα των αρχείων.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι ο δράστης συνελήφθη στις 6 Ιουνίου και προφυλακίστηκε την ίδια ημέρα, μετά από σύμφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, συγκλονίζει το ότι ο δράστης είχε ξεκινήσει να συγκεντρώνει πορνογραφικό υλικό πριν από 20 χρόνια. Μάλιστα, το περιεχόμενο αφορούσε παιδιά ηλικίας από 3 ετών και πάνω.

Τα στοιχεία που οδήγησαν τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περαιτέρω έρευνα προήλθαν από τη Europol, στο πλαίσιο επιχείρησης στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet) που πραγματοποίησαν οι γαλλικές αρχές στην αρχή του περασμένου έτους.

Ο συλληφθείς ζούσε στο πατρικό του σπίτι στη Δράμα, ενώ παραμένει άγνωστο αν κέρδιζε χρήματα από το υλικό που είχε στην κατοχή του, κάτι που θα διαπιστωθεί, καθώς ο ανακριτής αναμένεται να διατάξει άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Στοχευμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (3/6/2022) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη άτομο που κατείχε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδικότερα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, τα οποία περιήλθαν μέσω της Europol και είχαν προκύψει στο πλαίσιο επιχείρησης στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet) που πραγματοποίησαν οι Γαλλικές Αρχές στις αρχές του περασμένου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψαν και στη χώρα μας ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του Διαδικτύου ο οποίος κατείχε και διαμοίραζε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την επακόλουθη ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος μετέβησαν για έρευνα στην οικία του ατόμου, κατά τη διάρκεια της οποίας προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 terrabytes.

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών στα ανωτέρω μέσα αποθήκευσης, βρέθηκαν να περιέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 terrabytes.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση».

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.