Κοινή Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ. – Π.Ε.Α.Λ.Σ. : Απαράδεκτες οι καταγγελίες κ. Αποστολόπουλου κατά της Ελλάδας. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.6.22

Κοινή Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ. – Π.Ε.Α.Λ.Σ. : Απαράδεκτες οι καταγγελίες κ. Αποστολόπουλου κατά της Ελλάδας.

 






 

Πειραιάς 09-06-2022

Αρ. Πρωτ : 02/2022

 

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Α.Λ.Σ. – Π.Ε.Α.Λ.Σ. :  Απαράδεκτες  οι καταγγελίες κ. Αποστολόπουλου   κατά της Ελλάδας.

 

Απαράδεκτες κι αναπόδεικτες είναι οι κατηγορίες κατά του Λιμενικού Σώματος και των στελεχών που εκτόξευσε ο κ. Αποστολόπουλος, με την παρότρυνση μάλιστα και υποστήριξη Ελλήνων Ευρωβουλευτών. 

 

Γιατί ο κ. Αποστολόπουλος εφόσον διαθέτει  οποιαδήποτε στοιχεία δεν τα καταθέτει στον αρμόδιο Εισαγγελέα;

Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται όταν ισχυρίζεται ότι « Oι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές…» καθώς επίσης ότι  «..Στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα…»

 

Ο κ. Αποστολόπουλος απευθύνεται σε κάποιους ευρωβουλευτές για να ψαρέψει σε θολά νερά. Δεν απευθύνεται στην Ελληνική κοινωνία, οι οποία γνωρίζει τον ρόλο των διεθνών δικτύων δουλεμπόρων διακίνησης των μεταναστών, τον ιδιαίτερο ρόλο και την προκλητική εργαλειοποίηση από  πλευράς της Τουρκίας  του μεταναστευτικού για την εξυπηρέτηση των αναθεωρητικών και επεκτατικών σχεδίων της.

Δυστυχώς για τον κ. Αποστολόπουλο οι  μετανάστες ποτέ δεν φτάνουν «μόνοι» τους μέχρι τις Ελληνικές ακτές.  Κάποιοι με το «αζημίωτο» μεσολαβούν. Βέβαια αυτή η απάνθρωπη εκμετάλλευση  ανθρώπων δεν αποτελεί αντικείμενο ερεύνης και καταγγελίας  για τον κ. Αποστολόπουλο.

 

Δυστυχώς για τον κ. Αποστολόπουλο η  Ελληνική κοινωνία επίσης γνωρίζει πολύ καλά το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Λιμενικού Σώματος με τις εκατοντάδες χιλιάδες διασώσεις ανθρώπινων ψυχών. Και η UNISEF επίσης το γνωρίζει και  γι’ αυτόν τον λόγο βράβευσε το Λιμενικό Σώμα. Και άλλοι   διεθνείς οργανισμοί επίσης γνωρίζουν,  που συνεχώς στηρίζουν και ενθαρρύνουν το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που δρουν με σεβασμό στην νομιμότητα και τους διεθνείς κανόνες, φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Διερωτάται κανείς:

- γιατί ο  κ. Αποστολόπουλος  επιλέγει να συκοφαντήσει με τον επαίσχυντο αυτόν τρόπο έναν κρατικό φορέα επιβολής νόμου και διαχείρισης συνόρων;

-γιατί επιδιώκει συστηματικά και με κάθε ευκαιρία και μέσο να καταρρακώσει το ηθικό φρόνημα των ακριτών στελεχών του Λιμενικού Σώματος;

-γιατί επιδιώκει να διχάσει την ομοψυχία τους και να απαξιώσει τον κόπο και το αξιοζήλευτο αποτέλεσμα της πολυετούς προσπάθειας τους;

 

Αν ο κ. Αποστολόπουλος σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας συμφέροντα, όπου οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας υπό το βλέμμα του Ενρτογάν διεξάγουν ασκήσεις απόβασης στα Ελληνικά νησιά, ονειρεύεται και επιθυμεί  ανοικτά θαλάσσια σύνορα, είναι βέβαιο ότι  οι Ελληνικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα τηρώντας τους διεθνείς και εθνικούς κανόνες δεν θα  κάνουν την χάρι ούτε σε αυτόν ούτε και σε οποιοδήποτε άλλον συμμερίζεται τις απόψεις του.  

 

Κανένας έμμεσος εκφοβισμός ούτε συκοφαντία  δεν είναι ικανή να κάμψει το φρόνιμα των φρουρών των θαλάσσιων και στεριανών συνόρων μας. Πολύ περισσότερο όταν χρησιμοποιούνται από κάποιους  στοιχεία και από την Τουρκική Ακτοφυλακή.

 

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών Λ.Σ στηρίζουμε αμέριστα τις προσπάθειες και τον καθημερινό αγώνα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και των ενόπλων δυνάμεων για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας λειτουργώντας  στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων και υποχρεώσεων μας από τους διεθνείς οργανισμούς.