Εξαήμερη επίσκεψη του Γραφείου Θρησκευτικού/Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στο Θεοβάδιστο όρος Σινά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.6.22

Εξαήμερη επίσκεψη του Γραφείου Θρησκευτικού/Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στο Θεοβάδιστο όρος Σινά

  



Την Παρασκευή 27 Μαΐου ολοκληρώθηκε η εξαήμερη επίσκεψη που οργάνωσε το Γραφείο Θρησκευτικού/Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στο Θεοβάδιστο όρος Σινά, στους τάφους των Αγίων Αντωνίου και Παύλου βαθιά στην έρημο της Θηβαΐδος αλλά και σε Κάιρο, Αλεξάνδρεια.

Γεμάτο συγκινήσεις όλο το προσκύνημα. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η συνάντηση με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β, ο οποίος αφού ευλόγησε τους προσκυνητές, παρέλαβε από τα χέρια του ιερέα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Πλωτάρχη Λ.Σ. (Ι) ΒΑΡΣΑΜΙΔΗ Δημητρίου τιμητική πλακέτα που είχε αποστείλει ο Αρχηγός Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ Γεώργιος. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και την απεριόριστη εκτίμηση του προς το πρόσωπο του συντοπίτη του, όπως είπε, Αρχηγού και με τη σειρά του, του απέστειλε ενθύμια δώρα.

Άλλη εξαιρετική στιγμή ήταν η τρίωρη νυχτερινή ανάβαση στην κορυφή Χωρήβ (2300 μ.) του όρους Σινά, όπου είχε παραλάβει ο Μωυσής τις 10 εντολές. Ακολούθησε Θ. Λειτουργία στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος που βρίσκεται στην κορυφή και βέβαια επιστροφή στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης με το φως της ημέρας. Είχε ήδη προηγηθεί επίσκεψη στην Αγία Βάτο και στα λοιπά προσκυνήματα της Μονής, ξενάγηση στα ιστορικά κειμήλιά της και θερμή φιλοξενία από τους πατέρες.

Μεταξύ άλλων έγιναν επισκέψεις στο γυναικείο μοναστήρι στη Φαράν, όπου τελέστηκε η Θ. Λειτουργία, στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στη Ραϊθώ, στο παλαιό Πατριαρχείο στην Αλεξάνδρεια, στη ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και στον Άγιο Νικόλαο στο Κάιρο.

Φυσικά δεν έλειψαν οι επισκέψεις στο σπίτι του Καβάφη καθώς και στη νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπως και στην αγορά του Αλ Χαλίλι, στο μουσείο πολιτισμού και στις Πυραμίδες της Γκίζας.

Σχετικές εικόνες


12