Σκόπελος : Αθώοι οι λιμενικοί για πυροβολισμούς κατά αιγοπροβάτων στην Κυρά Παναγιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.6.22

Σκόπελος : Αθώοι οι λιμενικοί για πυροβολισμούς κατά αιγοπροβάτων στην Κυρά Παναγιά


Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας πέντε λιμενικοί που υπηρετούσαν σε λιμενική αρχή νησιού των Βορείων Σποράδων, για υπόθεση απόπειρας ζωοκτονίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως τον Νοέμβριο του 2009 και οι λιμενικοί κατηγορούνταν πως ενώ έκαναν υπηρεσία και ήταν στο σκάφος του Λιμενικού, ο ένας πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του τυφέκιο κατά αγριοκάτσικων της Κυρά Παναγιάς και οι άλλοι τέσσερις τον συνέδραμαν ενθαρρύνοντάς τον να πετύχει τα αιγοπρόβατα.


Στο δικαστήριο ο βασικός κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε με το τυφέκιό του προκειμένου να δοκιμάσει αν λειτουργεί και όχι με πρόθεση για να σκοτώσει αιγοπρόβατα. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν επίσης τις κατηγορίες.


Η υπεράσπιση πρόβαλε τον ισχυρισμό πως οι λιμενικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό και να ήθελαν δεν θα μπορούσαν να αποτρέψουν τους πυροβολισμούς. Επίσης, επισήμαναν πως τα αιγοπρόβατα είναι άγρια ζώα και όχι ήρεμα και συντροφιάς, υπογραμμίζοντας πως στην προκείμενη περίπτωση η υπόθεση αφορά σε απόπειρα θήρας άγριων ζώων και όχι ζωοκτονίας, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος.


Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο ανακοίνωσε την αθώωση των κατηγορουμένων. Το ακριβές σκεπτικό του του Εφετεόιυ θα γνωστοποιηθεί, όταν καθαρογραφεί η απόφαση.

Επισημαίνεται πως η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από ανάρτηση βίντεο που έγινε σε διαδικτυακό κανάλι, το οποίο είχε προκαλέσει σάλο.


Στο βίντεο φαινόταν το σκάφος να περνά σε μικρή απόσταση από την ακτή Κυρά Παναγιάς και στην πλώρη να στέκεται όρθιος ο λιμενικός και να πυροβολεί. Για την υπόθεση είχε διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση και σύμφωνα με πληροφορίες οι λιμενικοί είχαν απαλλαχτεί.

Πηγή