Επιτυχής ολοκλήρωση της άσκησης «Αγαπήνωρ» στην Κύπρο – Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ανειλικρινής η στάση των Ελληνοκυπρίων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.6.22

Επιτυχής ολοκλήρωση της άσκησης «Αγαπήνωρ» στην Κύπρο – Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ανειλικρινής η στάση των Ελληνοκυπρίων


 Την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών προκάλεσε η ευρείας κλίμακας διακλαδική Άσκηση με την επωνυμία «Αγαπήνωρ», που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο. Στην άσκηση μάλιστα, παρόντες ήταν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, καθώς και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Όπως μετέδωσε η Μανιάνα Καλογεράκη, σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν πηγές της Εθνικής Φρουράς στην ΕΡΤ, η άσκηση δεν καταφερόταν εναντίον καμιάς χώρας.

Η άσκηση προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του: «αυτή η άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ελληνοκυπριακή διοίκηση, εις βάρος της αποσταθεροποίησης της περιοχής, αποτελεί μια ξεκάθαρη απόδειξη της ανειλικρίνειάς τους, με τη χρονική στιγμή της, όταν προετοιμάζονται νέες συνεργασίες, όπως έχει ανακοινωθεί σχετικά, σε ανακοίνωση της ΤΔΒΚ την 31η Μαΐου».

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.