Συνεχίζει να «χτενίζει» τον Αμβρακικό το Λιμενικό για την παράνομη αλιεία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.6.22

Συνεχίζει να «χτενίζει» τον Αμβρακικό το Λιμενικό για την παράνομη αλιεία


 Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο, για το χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου 2022 έως και σήμερα βεβαιώθηκαν παραβάσεις ως εξής:


επτά αλιευτικές,

13 Γενικού Κανονισμού Λιμένα που αφορούσαν παράνομη αλιεία στο λιμάνι,

μία για αλιεία με ληγμένη ΑΕΠ του σκάφους,

δύο για διακυβέρνηση ταχυπλόου σκάφους που ασκούσε ερασιτεχνική αλιεία και δεν ήταν ασφαλισμένο και ο ιδιοκτήτης- κυβερνήτης του δεν έφερε άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους και

μία για κυκλοφορία ερασιτεχνικού σκάφους τη νύχτα άνευ φανών ναυσιπλοΐας.

Ως αποτέλεσμα των ελέγχων κατασχέθηκαν ένα απαγορευμένο συρόμενο αλιευτικό εργαλείο τύπου μηχανότρατας (τρατάκι) και 200 μέτρα δίχτυα μονόκλωνα εκ μεσηνέζας (Μονοφιλαμέντ). Προαναφερόμενα αλιευτικά εργαλεία είναι παράνομα και απαγορεύεται η χρήση τους σε όλη την επικράτεια και ως εκ τούτου Υπηρεσία μας προέβη στην καταστροφή τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.


Επίσης, κατασχέθηκαν 31 κιλά γαρίδα γάμπαρη, τρία κιλά σουπιές, μία συναγρίδα βάρους τεσσάρων κιλών, 6,5 κιλά γοφάρια και έξι κιλά και 6,5 κιλά κεφαλοειδή, τα οποία δόθηκαν προς κατανάλωση σε ευαγή ιδρύματα της πόλης. Επίσης, κατασχέθηκαν 20 άτομα ζώντα ολοθούρια, τα οποία επεστράφησαν στην θάλασσα.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.