Συνάντηση Π.Ο.Λ. με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής ΥΝΑΝΠ κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.6.22

Συνάντηση Π.Ο.Λ. με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής ΥΝΑΝΠ κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο


 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ. πραγματοποίησε την 7/06/22 συνάντηση με τον  Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο.

    Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Αθουσάκης Εμμανουήλ .

Με τον  Γενικό Γραμματέα του ΥΝΑΝΠ κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο συζητήσαμε για μία σειρά από θέματα που απασχολούν τα στελέχη και καταθέσαμε τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις μας .

Ο κ. Κυριαζόπουλος ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στα ναυτιλιακά ,στο χωροταξικό σχεδιασμό, και στην νησιωτική πολιτική, μας ανέπτυξε το πλάνο δράσης του ΥΝΑΝΠ σε πολλά θέματα που πραγματικά αξίζουν συγχαρητηρίων ενώ μας ενημέρωσε και για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί για το ζήτημα της στέγασης των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα μας ανέφερε τις παρεμβάσεις της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων  για την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Λ/Σ Οθωνών με τις οποίες θα επιτευχθεί, αφενός η αύξηση του αριθμού των στελεχών που θα διαμένουν στο κτιριακό συγκρότημα του Λ/Σ Οθωνών, αφετέρου η περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών εργασίας και  διαβίωσης.

Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν [προγραμματιστεί και για άλλες νησιωτικές υπηρεσίες ενώ ταυτόχρονα αναζητούνται τόσο πόροι όσο εκτάσεις και κτήρια που θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν προκειμένου τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να έχουν μία ποιοτικότερη εργασία και διαβίωση.

Ταυτόχρονα συζητήσαμε για την εξέλιξη των εργασιών στο σχολή Λιμενοφυλάκων προκειμένου η εκπαίδευση των νέων συναδέλφων να γίνεται σε δική μας σχολή με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αλλά και για την προοπτική λειτουργίας της Ακαδημίας του Λιμενικού Σώματος .

    Ως Π.Ο.Λ. αισθανόμαστε την υποχρέωση να συγχαρούμε τον  κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο και τους συνεργάτες του για το έργο που επιτελούν και είμαστε βέβαιοι πώς έχει μπει ο πρώτος λίθος για τη δημιουργία Λιμενικών Οικημάτων (κατά τα πρότυπα του Στρατού) προκειμένου οι συνάδελφοι που υπηρετούν κυρίως στα νησιά να μπορούν να εργάζονται σε αξιοπρεπείς και εφικτά οικονομικά, συνθήκες διαβίωσης αφού πλέον τόσο τα ενοίκια όσο και η διαθεσιμότητα καταλυμάτων έχουν οδηγήσει τους συναδέλφους σε απόγνωση.

 

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.