Βίντεο – ντοκουμέντο από drone της ΕΛ.ΑΣ.: Η βίλα όπου βρέθηκαν τα 300 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.6.22

Βίντεο – ντοκουμέντο από drone της ΕΛ.ΑΣ.: Η βίλα όπου βρέθηκαν τα 300 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη


 Βίντεο – ντοκουμέντο από τη βίλα στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης, στην οποία μετέφεραν τα μέλη διεθνικού κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών τα 300 κιλά κοκαΐνης, δημοσίευσε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών σήκωσαν drone για να παρακολουθήσουν τις κινήσεις των τεσσάρων Άγγλων που συνελήφθησαν. Δύο εξ αυτών φέρονται ως «πρωταγωνιστικά» μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε και ένας πέμπτος Άγγλος ως διευθυντικό στέλεχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr έρευνα έγινε και σε διαμέρισμα στη Βάρη Αττικής, όπου φέρονται να ζούσαν για ένα διάστημα κάποιοι από τους συλληφθέντες. Εκεί βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα και μία συσκευή γεωεντοπισμού (gps tracker).

Οι ελληνικές Αρχές είχαν την πληροφορία για την έλευση στη χώρα μας φορτίου-μαμούθ με υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη από τη λατινική Αμερική. Μετά από στοχευμένους ελέγχους εντοπίστηκαν χθες Πέμπτη συνολικά 300 κιλά κοκαΐνης. Η αξία των ναρκωτικών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Το φορτίο των 300 κιλών εκτιμάται ότι είναι ένα μικρό μόνο μέρος από το συνολικό φορτίο που έφυγε από τη λατινική Αμερική με σκοπό να διοχετευτεί σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις Άγγλους. Η Δίωξη Ναρκωτικών αναζητά τη σύνδεση μεταξύ του φορτίου των 300 κιλών που βρέθηκε χθες Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη με το φορτίο-μαμούθ (654 κιλά κοκαΐνης) που είχε εντοπιστεί μόλις τον περασμένο Απρίλιο από τις ιταλικές Αρχές στο ιταλικό λιμάνι Τζόια Τάουρο στην Καλαβρία.

Όπως είχε γράψει τότε το Newsbomb.gr, είδηση είχε προκαλέσει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των ελληνικών Αρχών, λόγω της πληροφορίας ότι τα 654 κιλά είχαν προορισμό λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι ιταλικές Αρχές είχαν βρει την κοκαΐνη επιμελώς κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες. Το φορτίο είχε σημείο εκκίνησης λιμάνι του Ισημερινού.

Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, η κοκαΐνη ήταν «υψηλής καθαρότητας» και θα πολλαπλασιαζόταν από τους εμπόρους εκτοξεύοντας την αξία της. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν τότε στο newsbomb ότι «τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχει μία εταιρία που θα έκανε την εισαγωγή του φορτίου στη χώρα μας. Δεν σημαίνει όμως ότι η εταιρία γνώριζε για τα ναρκωτικά. Και αυτό διότι η εμπειρία από το χειρισμό παλιότερων –ανάλογων- υποθέσεων έχει δείξει ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εταιρίες δεν γνωρίζουν για τα ναρκωτικά που κρύβονται από τα κυκλώματα στο φορτίο που εισάγουν. Η εταιρία παραγγέλνει το φορτίο και μπορεί να μη γνωρίζει ότι μέσα σε αυτό έχουν κρύψει κοκαΐνη. Ωστόσο, είναι νωρίς για συμπεράσματα, καθώς ακόμα οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν ακόμα ενημέρωση για την υπόθεση».


Πηγή