Βίντεο: Τουρίστας έκανε SUP στην Κρήτη και παρασύρθηκε στο Λιβυκό -Τον έψαχναν 2,5 ώρες, θα πληρώσει πρόστιμο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.6.22

Βίντεο: Τουρίστας έκανε SUP στην Κρήτη και παρασύρθηκε στο Λιβυκό -Τον έψαχναν 2,5 ώρες, θα πληρώσει πρόστιμο


 Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση Γερμανού τουρίστα στήθηκε χθες στη διάσημη παραλία Πρέβελη, στο νομό Ρεθύμνου, στην Κρήτη.


Ο Γερμανός τουρίστας, παρά τις προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους, εντάσεως έως και 9 μποφόρ, πήρε το sup του (φουσκωτή σανίδα με κουπί) και ανοίχτηκε στο Λυβικό πέλαγος. Οπως ήταν αναμενόμενο, τα κύματα τον παρέσυραν και μάλιστα σε απόσταση 4-5 χιλιομέτρων από την ακτή και η γυναίκα του κάλεσε σε βοήθεια.


Αμέσως στο σημείο έφτασαν με τζετ σκι οι διασώστες Νίκος και Μάριος Ριτζάκης, ο ιδιοκτήτης θαλάσσιου ταξί Λευτέρης Μπαρδάκης, ενώ στις έρευνες συμμετείχε μετά από ενημέρωση του Λιμενικού και ένα θηριώδες πλοίο μεταφοράς κοντέινερ, το οποίο έπλεε στην περιοχή.


Επειτα από περίπου δυόμισι ώρες εκτεταμένων ερευνών, ο Γερμανός τουρίστας εντοπίστηκε καλά στην υγεία του και επέστρεψε στην ακτή και τη σύζυγό του με το θαλάσσιο ταξί που συμμετείχε στις έρευνες.


Όπως προβλέπεται, του επιβλήθηκε πρόστιμο για την κινητοποίηση των Αρχών, καθώς αποφάσισε να κάνει το χόμπι του κάτω από αντίξοες συνθήκες.


Ο Γερμανός τουρίστας μετά τη διάσωσή του με τους ναυαγοσώστες που τον βοήθησαν

Η μαρτυρία του ναυαγοσώστη στο iefimerida για τη διάσωση του Γερμανού τουρίστα στην Κρήτη

«Εμείς ήμασταν στην παραλία του Πλακιά όταν συνέβη το περιστατικό. Αμέσως πήραμε το τζετ σκι και προσεγγίσαμε την Πρέβελη. Οι ριπές του ανέμου έφταναν τα 10 μποφόρ. Τον χτυπούσαν τον αδελφό μου στα πλευρά, για να γυρίσουμε στην ακτή, καθώς η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη και υπήρχε πιθανότητα να χάσουμε τον έλεγχο του τζετ σκι. Καταφέραμε να τον εντοπίσουμε όταν κόπασαν οι άνεμοι και μπορέσαμε να ελέγξουμε την επιφάνεια της θάλασσας. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν οι συνθήκες που επικρατούν είναι ακραίες και να μη θέτουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο», τονίζει ο ναυαγοσώστης Νίκος Ριτζάκης στο iefimerida.gr.

Πηγή