ΓΕΕΘΑ: Ελληνικό Super Puma και δυο F-16 σε συνεκπαίδευση με ελικόπτερα από το Harry S. Truman - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.6.22

ΓΕΕΘΑ: Ελληνικό Super Puma και δυο F-16 σε συνεκπαίδευση με ελικόπτερα από το Harry S. Truman


 Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και στην περιοχή της Αταλάντης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Συνεκπαίδευση INVITEX - LIVEX (Invitation to an Exercise - Live Exercise) Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με την Helicopter Sea Combat Squadron 11 (HSC-11) του Αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠA, πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα 24 έως την Τρίτη 31 Μαΐου στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και στην περιοχή της Αταλάντης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού διεθνών συνεργασιών από το ΓΕΕΘΑ.


Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με ένα ελικόπτερο (Ε/Π) AS-332C1 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης, 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 της 347 Μοίρας, καθώς και με προσωπικό της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Από τις ΗΠΑ συμμετείχαν 2 Ε/Π MH-60S, καθώς και προσωπικό της HSC-11.

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα σχεδίασης και εκτέλεσης αποστολών Έρευνας και Διάσωσης Μάχης, καθώς και αντικείμενα επιβίωσης σε εχθρικό περιβάλλον, και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA), συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων.