Τελετή ορκωμοσίας Δοκίμων Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022 – 2025 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.2.23

Τελετή ορκωμοσίας Δοκίμων Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022 – 2025


 Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ρεθύμνου, η τελετή ορκωμοσίας των 744 Δοκίμων Αστυφυλάκων, εκπαιδευτικής σειράς 2022-2025.

Συγκεκριμένα, στο Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο 200 Δόκιμοι Αστυφύλακες, στο Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου 47 και στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής 497.

Στην τελετή, που έλαβε χώρα στο  Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως  Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ.κ. Δαμασκηνός.

Παρευρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο Βουλευτής Έβρου και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, η Βουλευτής Έβρου, Αναστασία Γκαρά, αντιπρόσωποι των Βουλευτών Χρήστου Δερμεντζόπουλου και Σταύρου Κελέτση, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Βασίλειος Δελησταμάτης.

Επιπλέον, παρέστησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος  Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, ο Επιτελάρχης της XVI Μεραρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Ιωάννης Ματθαίος, ο Διοικητής της 30 ΜΚ Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Ευστάθιος Κοκκινίδης, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Παναγιώτης Καρτάλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Χαράλαμπος Ελευθεριάδης, αντιπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος, κ. Νικόλαος Νικηφόρου.

Παρευρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Γεώργιος Λυμπινάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γεώργιος Μαρινάκης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς, Αντ/χης Κωνσταντίνος Ζαφείρης, ο Διοικητής 547 Α/Μ Τ.Π., Αντ/χης (ΠΖ) Διονύσιος Αναστασόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο  Λιμενάρχης Ρεθύμνου, Αντιπλοίαρχος (Λ.Σ.) Κωνσταντίνος Καστρινάκης καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, στην τελετή που έλαβε χώρα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Διοικητής Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Χαράλαμπος Καλόγηρος, ο οποίος στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων καλωσόρισε τους πρωτοετείς Δόκιμους Αστυφύλακες στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας και τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και την επιλογή τους.

Παρέστησαν επίσης, οι Bουλευτές Νομού Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτριος Χαρίτου, o εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής, Αντιδήμαρχος Παρθένιος Τζενετίδης, ο Αναπληρωτής Μητροπολίτης Αρμενίων, Χουβανές  Σαχτεντζιάν, ο Tοποτηρητής Μουφτείας Ροδόπης, Σοφολογιότατος κ. Χαλήλ Τζιχάτ, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ, Ταξίαρχος Γεώργιος Μπόγδανος και ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πύραρχος Αντώνιος Αντωνίου.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, Ταξίαρχος Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Βλάχος καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές, με τις οποίες μεταξύ άλλων συνεχάρησαν τους Δόκιμους Αστυφύλακες για την επιτυχία τους και την επιλογή τους.

Στις τελετές παρέστησαν επίσης, το διδακτικό προσωπικό των Τμημάτων, γονείς και συγγενείς των ορκιζόμενων Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Επισημαίνεται ότι, η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η Σχολή ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα αυτής.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Φωτογραφίες από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Φωτογραφίες από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου

Φωτογραφίες από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής