Λύνουν κάβους τα πλοία – Λήγει η 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.2.23

Λύνουν κάβους τα πλοία – Λήγει η 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ


 Τα δρομολόγια των πλοίων από τις 06:00 το πρωί θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Λήγει σήμερα στις 06:00 το πρωί η 48ωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με θέμα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2023.

Τα δρομολόγια των πλοίων από τις 06:00 το πρωί θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Η κινητοποίηση του συνδικαλιστικού σωματείου των ναυτικών είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, αφού όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ «υπάρχει πλήρη απροθυμία και άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023».

Τα σωματεία της ΠΝΟ κάνουν λόγο για καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα και για την περαιτέρω στάση των ναυτικών δεν αποκλείεται να συνεδριάσει εκ νέου η διοίκηση της ΠΝΟ. Στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συμμετείχε και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών η οποία ανακοίνωσε την αναστολή των δύο επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών που είχε εξαγγείλει.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της με βάση τις εξελίξεις και την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά για το 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, αποφάσισε την διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων. Το διοικητικό συμβούλιο ευχαρίστησε τα πληρώματα για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση.


Πηγή