Κακοκαιρία «Barbara»: Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.2.23

Κακοκαιρία «Barbara»: Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα


 

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και ολικός παγετός σε αρκετές περιοχές της χώρας - Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Με χιονοπτώσεις έως και σε πεδινά τμήματα σε Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες, Νοτιοανατολική Μαγνησία, Εύβοια, Ανατολική Στερεά, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη και πιθανότητα με πρόσκαιρες και τοπικές χιονοπτώσεις έως και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου θα συνεχιστεί αύριο δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η κακοκαιρία «Barbara».

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια, όπου σε αρκετές περιοχές θα σημειωθεί ολικός παγετός. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -15 έως 0 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -14 έως 5, στην Ήπειρο από -14 έως 7 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -15 έως 3, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -12 έως 7, στο Ιόνιο από -1 έως 6 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από -4 έως 3, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, αρχικά με εντάσεις έως 8-9 Μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση στα 7-8 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά χιονοπτώσεις έως και σε πεδινά τμήματα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, αλλά θα διατηρηθούν πιο τοπικά και παροδικά κυρίως στα βόρεια του νομού. Στα υπόλοιπα τμήματα του νομού υπάρχει πιθανότητα για παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως μετά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 2-3 βαθμούς, αλλά στα βόρεια, δυτικά και ανατολικά θα είναι τοπικά έως 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις κυρίως μετά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού από το windy.com