Πλακιωτάκης: Κύριο μέλημα του Λιμενικού Σώματος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.2.23

Πλακιωτάκης: Κύριο μέλημα του Λιμενικού Σώματος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής
 Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε δήλωση που παραχώρησε αναφορικά με το ναυάγιο πλοιαρίου στο οποίο επενέβαιναν πρόσφυγες νότια της Λέρου, σημείωσε πως κύριο μέλημα του ελληνικού Λιμενικού Σώματος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.


Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν οτι πρώτιστο μέλημα τους ειναι η προστασία της ανθρώπινης ζωης, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου.

Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».